De Unie


Heineken Nederlands Beheer B.V. - Principe Akkoord

21 juli 2004: Afgelopen vrijdag, 9 juli jl. is er een Principe Akkoord bereikt met uw directie over de nieuwe CAO voor Heineken Nederlands Beheer N.V. welke wij met een positief advies aan u voor willen leggen. Onderstaand geven wij u een weerslag van het bereikte Principe Akkoord.


1.Looptijd.
Een looptijd van 6 maanden, te weten van 01-07-2004 t/m 31-12-2004.


2.Loon.
Een voorwaardelijke eenmalige bruto uitkering ter grootte van 300,-- te betalen bij een volledig dienstverband (parttimers naar rato). De bruto uitkering zal worden uitgekeerd indien het netto verzuimpercentage van HNB op basis van de NIA norm over het jaar 2004 lager is dan 4,9%. (realiseerbaar)

Indien en voor zover wordt voldaan aan de genoemde voorwaarde zal de eenmalige uitkering gelijk met het salaris van de maand januari 2005 worden uitgekeerd.

Afbouwregeling.
Afbouw regeling bij overgang van hoger naar lager betaalde ploegendienst of van ploegendienst naar dagdienst op eigen verzoek. Onmiddellijke afbouw is niet van toepassing op de werknemer wiens ploegen-toeslag-percentage wordt verlaagd in verband met een blijvende overplaatsing in het kader van loopbaan-ontwikkeling.


3.Flexibilisering bedrijfsvoering.
Er wordt per september 2004 een paritaire commissie samengesteld om partijen te adviseren door middel van een vernieuwde CAO-tekst op het gebied van arbeidstijden/werkschemas en tijdgerelateerde beloningen (bijvoorbeeld overwerkvergoedingen). De aanbevelingen worden voorzien van een onderbouwing op basis van de praktijkervaringen met de uitgevoerde pilots.

5. Arbeidsduur/ Arbeidstijdverkorting.
In aansluiting op bovenstaande is afgesproken dat er met de betreffende ondernemingsraden lokaal afspraken gemaakt worden over de wijze waarop de gemiddelde arbeidsduur per week, zoals gedefinieerd in de CAO, wordt bereikt. ATV kan worden toegekend in hele of halve dagen, dan wel in uren met een maximum van 50% van het totaal aantal ATV-dagen.

6. Arbeidsongeschiktheid.
Hoe het arbeids-ongeschiktheids-stelsel verder vorm gaat krijgen is op dit moment (nog) niet zeker. Partijen hebben daarom besloten de discussie over de gevolgen van het nieuwe stelsel voor de CAO HNB uit te stellen tot het najaar van 2004. Het betreft hier o.a. de discussie over de wettelijk verplichte loondoorbetaling in het tweede ziektejaar.

7. ABU CAO.
Op 29 maart jl. is de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten (ABU) in werking getreden. Over de beloning van uitzendkrachten zijn nieuwe afspraken gemaakt. De eerste 26 gewerkte weken heeft een uitzendkracht recht op een beloning conform de beloningsregeling van de ABU CAO. Na 26 gewerkte weken is op grond van de ABU CAO de beloningsregeling van de inlener (HNB) van toepassing.

8. Wet Gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid. Er zal uiterlijk in september 2004 een Paritaire Commissie gelijke behandeling op grond van leeftijd worden samengesteld, welke als doel heeft te inventariseren welke consequenties de Wet gelijke behandeling heeft voor de artikelen in de CAO HNB. De uitkomst vormt onderdeel van de volgende CAO.

Tot zover een weerslag van het behaalde Principe akkoord, welke wij met een positief stemadvies aan u voorleggen.

Wij verzoeken u het stembiljet, dat u kunt downloaden, voor 31 juli a.s. aan ons te retourneren, eventueel kunt u het formulier ook aan ons faxen (010-458.53.77). Laat uw stem niet verloren gaan!

Kaderleden
Verder een verzoek aan u allen om na te denken over een eventueel kaderlidmaatschap van De Unie voor Heineken Nederlands Beheer N.V. op u te nemen. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar onze site; www.unie.nl . U kunt natuurlijk ook altijd contact met mij of mijn collega Simone Buitendijk opnemen op het regiokantoor in Capelle a/d IJssel.

Arie van Dijk
bestuurder

* Integrale tekst stembiljet

woensdag, 21 juli 2004