Gemeente Roermond

Persverklaring Roermond n.a.v. uitzending Nova d.d. 20 juli 2004

Burgemeester Henk van Beers heeft vandaag een indringend gesprek gehad met hoofdofficier van Justitie Ben Swagerman. Aanleiding voor dit gesprek vormde de uitzending van Nova, gisteravond op Nederland 3, waarin Roermond werd genoemd als mogelijk distributiepunt van drugs voor Zuid-Nederland en het Duitse Ruhrgebied.

Van Beers heeft in het gesprek met Swagerman zijn grote zorg uitgesproken over de gemaakte opmerkingen in de reportage ten aanzien van Roermond. Naar aanleiding van het uitgezonden item is het college van B&W van Roermond vandaag in spoedzitting bijeengekomen. De gemeente Roermond heeft naar aanleiding van de uitzending ook reacties ontvangen vanuit de bevolking en de raad.

Swagerman gaf aan dat hij het betreurde de burgemeester niet van tevoren op de hoogte te hebben gesteld van de inhoud. Zijn intentie was met dit interview aandacht te vragen bij de landelijke politiek voor de criminaliteitsbestrijding in Limburg.

Volgens Van Beers zijn er op dit moment geen concrete signalen dat de openbare orde en veiligheid

van Roermond in het geding is. Desalniettemin neemt de burgemeester de uitspraken van Swagerman serieus. Vandaar dat Van Beers vandaag dringend heeft verzocht een spoedoverleg te plannen met de leden van de Regionale Driehoek, bestaande uit de hoofdofficier van Justitie, de korpschef en de korpsbeheerder.

Publicatiedatum: 21.07.2004 Bijgewerkt: 21.07.2004