Ingezonden persbericht


SAP breidt succesvolle 5-1-2 onderhoudsstrategie uit

Strategie definieert standaard- en extra onderhoudsopties en helpt organisaties bij het plannen en budgetteren van softwareonderhoud en -upgrades

's-Hertogenbosch, 21 juli 2004 - SAP heeft zijn 5-1-2 onderhoudsstrategie uitgebreid naar alle mySAP Business Suite oplossingen die zijn gebaseerd op het SAP NetWeaver platform. De strategie werd eerder dit jaar gelanceerd voor mySAP ERP en definieert standaard- en extra onderhoudsopties. Hiermee kunnen gebruikers softwareonderhoud en upgradeprojecten beter plannen en budgetteren.

SAP stapt af van releases op basis van individuele componenten. De nadruk ligt nu op onderlinge afstemming van de beschikbaarheid en het onderhoud van het totaal aan SAP oplossingen binnen organisaties en SAP NetWeaver. De 2004-versie van mySAP ERP was de eerste oplossing waarop de nieuwe onderhoudsstrategie van toepassing was. Positieve reacties van gebruikers deden SAP besluiten de onderhoudsstrategie in te zetten voor de volledige oplossingsportfolio. Het 5-1-2 onderhoudsplan biedt gebruikers:
* Vijf jaar standaardonderhoud tegen het standaardtarief. Optioneel zijn achtereenvolgens:

* Eén jaar uitgebreid onderhoud tegen het standaardtarief plus twee procent.
* Twee jaar uitgebreid onderhoud tegen het standaardtarief plus vier procent. Na deze acht jaar wordt onderhoud op maat geboden. Deze omvat nagenoeg dezelfde voorzieningen als het onderhoud in het 5-1-2 onderhoudsplan.

De strategie geldt voor de 2004- en latere edities van mySAP ERP, mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM), mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM), mySAP Product LifeCycle Management (mySAP PLM) en mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) plus de industry add-ons.

Meer informatie over het onderhoud en support is te vinden op www.sap.com/services/maintenance.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 22.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 76.100. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.