Gemeente Hilvarenbeek


Gedeputeerde Luijendijk bracht werkbezoek aan Hilvarenbeek (21-07-2004)

De heer Luijendijk - gedeputeerde voor cultuur, onderwijs en sociaal beleid van de Provincie Noord-Brabant - bracht vrijdag 16 juli jl. een werkbezoek aan Hilvarenbeek. Het bezoek werd afgelegd op uitnodiging van het college van de gemeente Hilvarenbeek.

Belangrijkste aanleiding voor het werkbezoek vormen de plannen van de gemeente voor de bouw van een nieuw cultureel, multifunctioneel centrum in Hilvarenbeek. Nadat wethouder Van Mol de plannen had toegelicht, werd de gedeputeerde rondgeleid langs enkele instellingen die volgens de plannen in het nieuwe centrum gehuisvest zullen worden. Na een bezoek aan cultureel centrum Elckerlijc en de muziekschool, werden ook de bibliotheek en de jongerenorganisaties in de Holstraat bezocht.

De heer Luijendijk toonde zich geĂŻnteresseerd in de plannen van de gemeente en gaf aan het einde van het bezoek aan binnen de provincie te willen kijken welke mogelijkheden er zijn om de gemeente Hilvarenbeek te ondersteunen bij de verdere uitwerking van de plannen. Hij dacht hierbij aan ondersteuning in de vorm van kennis en expertise. Daarnaast wees hij op een aantal - nader te onderzoeken - subsidiemogelijkheden, zoals het Combifonds Wonen-Zorg-Welzijn.

Het woord is eerst natuurlijk aan de gemeenteraad. Bij een positief besluit van de gemeenteraad op 7 oktober a.s. kunnen de plannen verder worden voorbereid en uitgewerkt.