Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 20 juli 2004 (21-07-2004)

Kinderopvang en buitenschoolse opvang
Voor uitbreiding van het aantal plaatsen voor kinderopvang en buitenschoolse opvang is door het rijk op aanvraag van de gemeente een uitkering toegekend van 9.208,00. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld aan de Stichting KOM (Kinderopvang op Maat) voor de realisatie van 5 opvangplaatsen.

Uitbreiding basisschool 'de Wingerd'.
Het college heeft besloten mee te werken aan de planologische procedure die nodig is om basisschool De Wingerd in Esbeek uit te breiden met één lokaal en de leraren- en directiekamer te vergroten. Het is de bedoeling om deze uitbreiding te realiseren in 2005 zodat deze bij aanvang van het schooljaar 2005-2006 in gebruik kan worden genomen. Aanleiding voor de uitbreiding is ruimtegebruik (veroorzaakt door veranderingen in het onderwijs en een stijgend leerlingenaantal).

Parkeerverbod plein Esbeek
Op het plein bij de kerk in Esbeek wordt iedere vrijdagmiddag een minimarkt gehouden. Ten behoeve van deze markt heeft het college besloten een parkeerverbod in te stellen op het betreffende plein. Dit verbod geldt van vrijdagmiddag 13.00 tot 18.00 uur.

Uit eerdere collegevergaderingen

'Ruimte voor ruimte'
Het college heeft de bereidheid uitgesproken mee te willen werken aan een verzoek om 2 zogenaamde 'ruimte-voor-ruimtewoningen' te realiseren op een perceel aan de Moergestelseweg. Aan haar medewerking verbindt het college een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat de woningen moeten worden aangeboden aan 'starters' en 'senioreren'.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 20-7-2004