Gemeente Bergen op Zoom


Arie Haasnoot nieuwe secretaris/ algemeen directeur

Opvolger Peter Thomassen start per 15 november 2004 Arie Haasnoot studeerde af in de rechten. Via enkele gemeenten in het midden van het land kwam hij in 1988 te werken in het Westbrabantse. Eerst als gemeentesecretaris van de gemeente Oud en Nieuw Gastel, die later (1-1-1997) opging in de gemeente Halderberge. Sinds 2000 is hij secretaris/ algemeen directeur van de gemeente Oosterhout. "Op zich heb ik het prima naar mijn zin in Oosterhout," verklaart Haasnoot, "Maar ik ken Bergen op Zoom en ik heb altijd gezegd: als die functie vacant komt, dan waag ik een kans." Die kans deed zich nu dus voor door het aangekondigde vertrek van Peter Thomassen.

De zoekopdracht voor diens opvolging werd dit voorjaar verstrekt aan de Human Capital Group van Deloitte. Na een eerste selectie op basis van cv's zijn met vier kandidaten gesprekken gevoerd. In de eindronde viel de keus van het gezamenlijke College en Directieteam op de heer Haasnoot. Daarbij was ook een vertegenwoordiging van de Ondernemingsraad nadrukkelijk betrokken.
Wethouder Personeel en Organisatie Cees van der Weegen is verheugd met de benoeming: "We konden kiezen uit goede kandidaten en we kregen ook verschillende spontane verzoeken om informatie via het internet. Het is goed dat we zo snel en op deze manier in de vacature kunnen voorzien. Het gaat immers om een belangrijke post op een voor de organisatie belangrijk moment."

Arie Haasnoot is geboren op 23 maart 1951, is gehuwd en heeft drie kinderen. Hij woont nog in Oud Gastel maar is van plan om te gaan verhuizen naar Bergen op Zoom.