Gemeente Amsterdam

De nieuwste Uitburotips, week 30
21 juli 2004 - Anne Hofstede
Amsterdam.nl ontvangt wekelijks enkele leuke uitgaanstips van het Uitburo. Het gaat om Amsterdamse uitjes waarvoor nog kaartjes te krijgen zijn via www.uitburo.nl. Klik op de titels voor meer informatie.

Café Noir

Café Noir

Amsterdam, t/m 31 juli

In Panama heerst de sfeer van de jaren veertig en vijftig. Café Noir is een late-night show over een obscure onderwereld, waarin de zangeres La Sirène zich laat begeleiden door haar bodyguard Roberto Alfredo. Met klassiekers van Sondheim, Waits en Weill.

Medea

Almere, 4 t/m 28 augustus

Medea
De mythe van Medea over jaloezie en angst is nog nooit zo actueel geweest. Euripides' verhaal van de moeder die haar eigen kinderen vermoordt, wordt eigentijds uitgevoerd met live muziek in Almere. Midden in de polder staat een openluchttheater met brasserie. Maak er een arrangement van: theatermenu + voorstelling.

De duinen in

Trijntje

Bloemendaal, 8 augustus

Veel theaters in de stad zijn dicht in de zomer. Reden om `vreemd te gaan', naar Bloemendaal. In de Kennemerduinen staat Caprera, een van Nederlands grootste openluchttheaters. De hele zomer is er een programma, van kindervoorstellingen tot klassieke concerten. Op zondag 8 augustus: Trijntje Oosterhuis.

Thuis is 't ook leuk

Comedy Café, iedere donderdag, vrijdag en zaterdag

Niet met vakantie? Verdrink je verdriet op het Max Euweplein en laat je helemaal gaan. Tien tegen een dat je lachend naar huis gaat, want in het Comedy Café treden special guests op als MC Jonas Osmond (VS), Anuar Aoulad Abdelkrim (NL) en Bob Maclaten (NZ). Aanvang 21.00 uur.

Ode aan Audrey

Audrey
Amsterdam, t/m 31 augustus

Ze werd onlangs uitgeroepen tot de mooiste vrouw ter wereld. Maar Audrey Hepburn was méér dan mooi. Ze combineerde een natuurlijke chic met iets guitigs. Die originele persoonlijkheid komt tot uiting in haar vele films. Roman Holiday bijvoorbeeld, waarin ze een prinses speelt die in Rome stoute dingen doet. Of Breakfast at Tiffany's naar een roman van Truman Capote. Het filmmuseum vertoont deze zomer meer dan 20 Hepburn-films. Daarnaast is er een tentoonstelling met Hepburn-relikwieën, samengesteld door Hanneke Groenteman.

The Lion King

Lion King

Den Haag, t/m 31 augustus

Niemand geloofde dat het zou lukken maar Joop van den Ende kreeg het toch voor elkaar. Hij haalde de megaproductie The Lion King naar Nederland en wist er opnieuw een succes van te maken. De musical is een muzikaal en visueel spektakel en heeft inmiddels al drie musical-awards in de wacht gesleept.

Fotograaf: Deen van Meer

Stand Up Comedy Festival

Toomler
Amsterdam, t/m 14 augustus

Top-comedians uit de hele wereld komen naar Toomler voor het internationaal stand up festival. Vertrouw de keuzes van Raoul Heertje en Owen Schumacher, want zij weten wel wie echt scherp zijn. Terwijl de Nederlandse comedians een zomervakantie nemen, komen comedians uit Australië, Engeland en de USA Toomler overnemen. Laat je verrassen door Eddie Bannon, Adam Hills, Adam Bloom en vele anderen.

Lichtvoetig toneel

Toneel
Theatermakers Arjen Ederveen en Alex van Warmerdam zijn beiden bekend om hun lichtvoetig toneel dat feilloos balanceert tussen hilariteit en melancholie. Ederveen schreef voor Toneelgroep Amsterdam Echt iets om naar toe te leven, waarin hij samen met Jaap Admiraal te zien zal zijn. Van Warmerdam komt met De verschrikkelijke moeder voor de Mexicaanse Hond. Twee nieuwe stukken met een lach, een siddering en een prettige dosis absurdisme. En een cast om van te smullen!

Iran voor klein én groot

Paradijs & Co

Amsterdam, t/m 31 augustus

De Iraanse held Zal werd geboren met grijs haar. Of dat door de zorgen komt of door iets heel anders, kun je horen in het juniorprogramma rond de tentoonstelling Paradijs & Co. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich er bovendien bekwamen in de kunst van het schoonschrijven en het theeschenken. Maar ook volwassenen zijn nu welkom! Het nieuwe familieprogramma bestaat uit een Iraanse theehuisvertelling en een actieve rondleiding voor de hele familie.

Parade

parade.jpg (104 Kb)
Tournee, t/m 15 augustus

De Parade reist weer door het land. Zoals altijd zal het sfeervolle theaterfestival neerstrijken in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Neem je picknickmandje mee of ga lekker tapas of sushi eten terwijl je door de artiesten verleid wordt om naar hun show te komen. Een paar namen van dit jaar: Suver Nuver, Ashton Brothers, Concordia, De Vogelfabriek, Noordvolk, Van Houts en De Ket en nog veel en veel meer.

© Gemeente Amsterdam