Ingezonden persbericht


FAST(tm) implementeert Software Value Management-oplossing FLEXnet(tm) van Macrovision

Londen, 21 juli 2004 - Fast Search and Transfer(tm) (FAST(tm)), leverancier van realtime zoek- en filtersoftware, implementeert de FLEXnet(tm) Publisher-software van Macrovision® (Nasdaq: MVSN). Hiermee kan FAST de bescherming en flexibiliteit van zijn licentieoplossingen verbeteren. FLEXnet Publisher is een kernonderdeel van de Software Value Management-oplossingen van Macrovision die softwareaanbieders ondersteunen bij de flexibele prijsstelling, bundeling en bescherming van hun producten. Hiermee wordt de waarde van hun softwareproducten gemaximaliseerd.

Met FLEXnet Publisher kunnen hardware- en softwarebedrijven verschillende tarieven hanteren voor diverse serviceniveaus, inclusief licenties per gebruiker, locatie, en op basis van daadwerkelijk gebruik (utility).

Met FLEXnet Publisher wil FAST krachtiger en intensiever samenwerken met zijn klanten door ze innovatieve licentiemodellen en -mogelijkheden te bieden. FAST ontwikkelt realtime zoek- en filtertechnologieën waarmee de grootste internationale ondernemingen de uitdagingen rondom zoekproblemen oplossen. Het flexibele en schaalbare geïntegreerde technologieplatform FAST ESP(tm) is geschikt voor zowel internet als voor grote bedrijven en biedt geavanceerde zoekmogelijkheden.

Volgens John Rueter, Vice-president Global Marketing bij FAST, is de mogelijkheid om individuele klanten op maat gesneden licenties te bieden een belangrijk pluspunt van FLEXnet Publisher: "Als we een nieuwe lijn Search Derivative Applications (SDAs) op basis van ons schaalbare zoekplatform op de markt brengen moeten we op FLEXnet Publisher kunnen vertrouwen voor alle beslissingen rondom het licentieproces. FLEXnet sluit naadloos aan op onze bedrijfsstrategie en speelt een belangrijke rol in de strategie waarmee we ons klantenbestand willen uitbreiden."

Het recente IDC-rapport 'Software Pricing and Licensing: Inside the Perfect Storm' behandelt de behoefte van softwareleveranciers om snel te kunnen anticiperen op de complexiteit van de markt. "Klanten zoeken eenvoudige, flexibele en kosteneffectieve oplossingen voor het beheer van bedrijfsprocessen van een betrouwbare leverancier", zegt Amy Mizoras Konary, Program Manager Software Pricing, Licensing and Delivery en auteur van het rapport. "Dat vereist een allesomvattende aanpak met een geïntegreerde licentiestructuur, partner- en leveringsstrategieën. Het businessmodel en de mate van innovatie - en niet de technologie - bepalen wie de leiders worden in de softwaremarkt."

# # #

FAST
FAST ontwikkelt realtime zoek- en filtertechnologie voor ondernemingen met complexe zoekvraagstukken. Het flexibele en schaalbare geïntegreerde technologieplatform van FAST brengt zoektechnologieën naar een hoger plan. Het bedrijf overbrugt de kloof tussen informatie en activiteiten door mensen te koppelen aan de informatie die ze nodig hebben, ongeacht het gebruikte medium. Effectieve inzet van infrastructuren voor klanten en partners stimuleert omzetten en verlaagt kosten. Enkele klanten van FAST zijn AT&T, CareerBuilder.com, Dell, IBM, Reed Elsevier en Reuters. Het bedrijf heeft vestigingen in Noorwegen, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. FAST is genoteerd aan de beurs van Oslo.

Ingezonden persbericht