Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 30-2004
Bekendmaking(APV)
In de periode van 12 juli tot en met 16 juli 2004 is de volgende aanvraag bij de gemeente ingekomen:

- Het verzoek van Café "de Dorpsherberg" om op zondag 29 augustus 2004 een accordeondag te organiseren op het Dorsplein tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

- Vergunning is verleend aan Van der Bruggen en Verwiel Eventmarketing om van donderdag 22 juli tot en met vrijdag 30 juli a.s. een Pre Drive evenement te organiseren ter introductie van een nieuwe auto op het parkeerterrein van het voormalig openlucht zwembad aan de Bremhorst.
- Vergunning is verleend aan de bewoners van Grutto om op zaterdag 24 juli a.s. een straatfeest met barbecue te organiseren aan de Grutto tussen de huisnummers 2 tot en met 16.
In het belang van de verkeersveiligheid zal het gedeelte van de Grutto tussen de huisnummers 2 tot en met 16 voor verkeer worden afgesloten.
- Vergunning is verleend aan zaalvoetbalvereniging Van Driel en Café "de Dorpsherberg" om op zondag 25 juli a.s. een voetvolley toernooi te organiseren op het grasveld van het Dorpsplein te Olland. In het belang van de verkeersveiligheid zal het gedeelte van de Pastoor Smitsstraat voor het café worden afgesloten tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

- Vergunning is verleend aan Café "'t Straotje" om op maandag 26 juli a.s. de prijsuitreiking van het Tourspel te organiseren.
- Vergunning is verleend aan Stichting de Zevensprong om van dinsdag 27 juli tot en met vrijdag 30 juli a.s. een activiteitenweek te organiseren voor de basisschooljeugd.
In het kader van de diverse activiteiten zal op donderdag 29 juli de parkeerplaats van sportpark de Neul worden afgesloten en op vrijdag 30 juli a.s. de parkeerplaats van sporthal `de Streepen'. Tel.(0413)481313
Aanvragen bouwvergunning
Hoogstraat 80, bouw bijgebouw/overdekt zwembad
Emmausstraat 3, vernieuwen kozijnen/herinrichten woonruimte Wilgenstraat 22, bouw dakkapel voorzijde
Lieshoutsedijk 20, bouw garage/hobbyruimte
Geelgors 22, uitbreiden woning
Donte 9, bouw vleesvarkensstal met werktuigenberging

Aanvragen sloopvergunning
Hoogstraat 80, sloop garage/berging en stallingsruimte

De ingekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving.
Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open. tel. (0413)481340

- Stompersstraat 43, bouw erker

- Beatrixstraat 23, uitbreiden woning

- Anjerlaan 35, verbouw/uitbreiden woning, garage en berging
- Boskantseweg 79, verbouw woonboerderij, bouw veldschuur, hooiberg, mestvaalt
Tel. (0413)481339
Bouw van twee woningen aan het Dijksteegje
Bij de gemeente is een verzoek ingekomen tot de bouw van 2 woningen aan het Dijksteegje.
De bouw van deze woningen is niet mogelijk volgens het geldende bestemmingsplan `Heikant'.
Het college van burgemeester en wethouders wil in principe medewerking verlenen aan de bouw van deze woningen middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Voordat een definitief besluit tot het verlenen van deze vrijstelling wordt genomen, ligt de aanvraag in het kader van bovengenoemde procedure vanaf donderdag 22 juli a.s. gedurende 4 weken ter inzage. Gedurende deze terinzagelegging heeft een ieder de mogelijkheid om schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.
De voor deze procedure relevante stukken liggen met ingang van donderdag 22 juli 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening. Tel. (0413)481355
Paddenpoel aan de Vresselseweg
plan is ingediend voor de aanleg van een paddenpoel met beplanting, ter plaatse van het perceel kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode sectie L nummer 407, gelegen nabij Vresselseweg 5.

Genoemd perceel is gelegen binnen bestemmingsplan Buitengebied 1997. De aanleg van een poel (natuurontwikkeling) is strijdig met de voorschriften van het bestemmingsplan. Ons college heeft echter de bevoegdheid om vrijstelling te verlenen ten behoeve van natuurontwikkeling. Alvorens wij een definitieve beslissing nemen op de aanvraag, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om het plan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek om vrijstelling met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 22 juli 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.
Tel. (0413)481341
A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:
- Maatschap Scheepens, Schootsedijk 44, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een melkrundveehouderij, gelegen aan de Schijndelseheide ongenummerd.


- De heer P.C.M.M. van Engeland, Nieuwenhuizen 5, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een paardenhouderij met opslag van boten, caravans en landbouwwerktuigen, gelegen aan Vernhout nabij 6.

B) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- De heer M. Bekkers, Goeiendonk 23, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een melkrundveehouderij, gelegen aan Goeiendonk 23.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 22 juli 2004 Instellen beroep

Tegen de onder A, genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 2 september 2004 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 19 augustus 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit. Tel. (0413)481336
zaterdag 24 juli

- Oudervereniging Odaschool, papiercontainer bij de hoofdingang van de Odaschool, Laan ten Bogaerde van 10.00 tot 12.00 uur;

maandag 26 juli

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum, De Hoef en Dommelrode

- Buurtschap Oud-Rijsingen; container tegenover Rijsingen 13 van Tel. (0413)481340
Glas naast de glasbak is levensgevaarlijk!
Wist u dat niet alle soorten glas in de glasbak mogen? Wist u ook dat er geen glas naast de glasbak mag liggen? Wist u dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan wanneer u glas naast de glasbak legt?

Regelmatig liggen er diverse soorten glas langs de glasbak. Hierdoor gebeuren ongelukken die voorkomen kunnen worden. Wij doen een oproep aan alle burgers: doe alleen dat glas in de glasbak wat erin mag. Al het andere glas moet naar de milieustraat. Openingstijden vindt u in dit blad op de linkerkolom van pagina 2.
Een overzicht van wat wel en niet thuis hoort in de glasbak vindt u hieronder:

Als je er niet doorheen kunt kijken, hoort het niet in de glasbak!

Dit is een goede vuistregel voor het gebruik van de glasbak. Dit houdt dus in dat stenen kruiken, borden, kopjes, doppen, deksels en zogenaamd opaalglas (ondoorzichtig glas) er niet in horen. Bovendien is de glasbak er voor verpakkingsglas. Dat wil zeggen dat ruiten, spiegels, kristal, lampen, tl-buizen en bijvoorbeeld ovenschalen er ook niet in horen.

Waarom mag een aantal soorten glas niet in de glasbak?
- Ruiten en spiegels hebben een andere samenstelling en productieproces dan verpakkingsglas. U kunt dit glas het beste gratis naar de milieustraat aan de Eversestraat brengen.
- Kristal bevat lood. Verpakkingsglas mag om milieuredenen geen lood bevatten. Kristal is restafval en kan dus in de grijze container.
- Lampen bestaan behalve uit glas ook uit een fitting en hele dunne wolframdraadjes. Beide leveren in het recycleproces problemen op. Dus deze behoren tot het restafval en kan dus in de grijze container.
-TL-buizen bevatten chemische stoffen en horen dus bij het chemisch afval. Dit kan gratis ingeleverd worden bij de milieustraat of bij de chemokar.

- Ovenschalen zijn gemaakt van een speciaal soort hittebestendig glas. Dit levert problemen op in het smeltproces bij de glasfabrieken. Ook ovenschalen behoren bij het restafval en kan dus in de grijze container.
Dus als glas niet in de glasbak hoort, breng het dan naar de milieustraat, naar de chemokar of in de grijze container. Voorkom ongelukken!
Tel. (0413)481336
Aanleg A50

Werkzaamheden Oostelijke Randweg
De herstelwerkzaamheden aan de middengeleider in de Oostelijke Randweg worden vanaf aanstaande vrijdag, 23 juli, onderbroken in verband met de bouwvakantie.
De weg zal vrijdagmiddag in zijn geheel opengesteld worden, de huidige omleiding wordt opgeschort.
Vermoedelijk in week 34, vanaf 16 augustus, worden de werkzaamheden weer hervat. U kunt hier te zijner tijd meer over lezen in deze krant.

Rijkswaterstaat,
Tel. (0413)-420737

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481372

Openingstijden recreatief zwemmen
tijdens de schoolvakanties 2004.
Periode zaterdag 24 juli t/m zondag 5 september 2004.
Ook tijdens de schoolvakanties kunt u zichzelf, of uw kind opgeven voor
de zwemles of voor één van de doelgroepactiviteiten. U kunt dit doen tijdens bovengenoemde openingstijden aan de balie van ons zwembad. Wij vragen EUR 9,00 inschrijfgeld per inschrijving. Zwembad De Neul
Dommelstraat 20, Sint-0edenrode
tel. (0413) 477409
www.deneul.nl
Zwembad de Neul, een spettergoed zwembad bij u om de hoek. Barbecuen zonder brandweer, wel zo gezellig
Wat tips op een rij

-Plaats de barbecue of vuurkorf op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat deze niet omver gelopen kan worden.

-Gebruik bij het aanmaken van het vuur speciale aanmaakblokjes of
-vloeistof. Gebruik nooit benzine, petroleum of spiritus.
-Zet de barbecue of vuurkorf nooit binnen in huis of tent, onder een overkapping of luifel en ook niet in de buurt van een windscherm of wapperende gordijnen.

-Sluit de deuren en ramen van je huis of de caravan.
-Pas op met licht ontvlambare kleding.

-Houd een brandblusser of emmer water bij de hand.
-Nooit met een brandende barbecue/vuurkorf lopen, en na gebruik afdekken met zand.
Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481256

- 2 eiken, staande in de berm van de Nijnselseweg, ter hoogte van de woning met huisnummer 21, in verband met de slechte vitaliteit van de bomen.

- 5 eiken en 1 berk, staande op het perceel sectie I nummer 2530, plaatselijk bekend als 't Achterom 9-9a, in verband met omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

- 1 berk, staande in de voortuin van de woning aan de Lieshoutseweg 35a, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving. Tel. (0413)481380
Machinaal hagen knippen
Afgelopen weken zijn er op een aantal plaatsen in Sint-Oedenrode machinaal hagen geknipt.
Diverse hagen waren dusdanig groot geworden dat het goed was om deze een keer stevig terug te snoeien. Het machinaal knippen is nieuw voor onze gemeente.
Voordeel van deze methode is dat er op een snelle manier veel meters haag geknipt kunnen worden, waarbij nauwelijks knipafval ontstaat. Daarnaast krijgen de hagen weer een strakke vorm. Na het knippen is het aanzicht van de hagen een paar weken wat minder en kunnen er wat kaal lijkende plekken ontstaan. Binnen een paar weken vormen zich nieuwe groei scheuten en zal de haag weer een groen aanzicht krijgen.
Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481392