Gemeente Westervoort

Geboren!

Op 10 juli 2004 is geboren: Noah, dochter van J. Beenhakker en G.T. Hofman

Bouwaanvragen:

* Bergse Maat 51, uitbreiden woning

* De Kemfkens 23, uitbreiden woning

* Springland 13, plaatsen carport

* Springland 15, plaatsen carport

Reclameaanvraag:

* Het Hazeland 5-7, aanbrengen reclame-aanduidingen

Verleende bouwvergunningen:

* Waemelslant 71, uitbreiden woning

* Paepestraat 1, aanbouw erker

* Kerkstraat 28, aanbrengen vuurwerkopslagruimte
* Klapstraat 140, voor het kappen van 1 larix, 1 els en 1 trompetboom.
Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen) of 3179522.

Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) Luierinzameling in de zomervakantie
De luiercontainers bij de peuterspeelzalen De Blokkendoos aan de Koeweide en De Speeldoos aan de Paepestraat zijn in de zomervakantie van 23 juli tot en met 5 september 2004 gesloten. Maandag 6 september 2004 kunt u bij de peuterspeelzalen weer luiers aanbieden.

Wij verzoeken u in de vakantie géén luierzakken bij de peuterspeelzalen te zetten, omdat er dan geen toezicht is en de zakken met luiers uitnodigen tot vandalisme.

In de vakantie kunt u met de luiers terecht bij het Kringloopbedrijf, gelegen aan Het Vergun 17 in Westervoort. Hier is een luiercontainer geplaatst zodat u uw luiers in deze periode wel kwijt kunt. De openingstijden van het Kringloopbedrijf zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 16.00 uur. De luiercontainers die bij de kinderdagverblijven van de Kangoeroe staan zijn alléén bedoeld voor de ouders van de kinderen die hier naar toe gaan. De langdurigheidstoeslag: een toeslag op de uitkering voor wie het echt nodig heeft
Onherroepelijk bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ingevolge artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake de partiële herziening van de voorschriften van de bestemmingsplannen Mosterdhof, Naederhuizen, Het Centrumplan, Hoogeind en de Ganzenpoel -het aanwijzen van gronden waarbinnen terrassen kunnen worden toegestaan- onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan ligt voortdurend voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie bij de afdeling Ruimte&Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).

Telefonisch spreekuur wethouders in vakantieperiode

Het telefonisch spreekuur komt te vervallen vanaf dinsdag 27 juli 2004 tot en met maandag 6 september 2004.

Goedgekeurd bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken, ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 25 mei 2004, nr. RE2004.36647 de 3e partiële herziening van de voorschriften van het bestemmingsplan De Leigraaf hebben goedgekeurd. Deze partiële herziening heeft tot doel een rotonde aan te leggen op het kruispunt Broeklanden-Rivierweg. Het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland en het bestemmingsplan liggen met ingang van 22 juli 2004 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak). Gedurende genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Aangezien niemand bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten, kunnen alleen belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.