VVD



21 jul 2004 - Vragen over de resolutie aangaande de Israëlische veiligheidsbarrière

Vragen van het lid Wilders aan de minister van Buitenlandse Zaken betreffende het Nederlands stemgedrag in de AVVN over de resolutie over de Israëlische veiligheidsbarrière

1. Klopt het dat Nederland en de Europese Unie de AVVN resolutie over de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof over de Israëlische veiligheidsbarrière ondersteund hebben onder het mom van het bereiken van een consensus? Staat in deze resolutie dat Israël moet voldoen aan het advies van het Internationale Gerechtshof en de bouw van de veiligheidsbarrière onmiddellijk moet staken?

2. Deelt u nog steeds de mening dat een oplossing van het probleem aangaande het veiligheidshek niet in de rechtbank of opnieuw de VN maar aan de onderhandelingstafel moet worden gevonden?

3. Herinnert u zich de op 5 februari 2004 door u gedane uitspraak dat een adviesuitspraak van het Internationaal Gerechtshof ongewenst is, en dat het hof geen politiek instrument mag worden?

4. Betekent steun van Nederland voor deze resolutie niet dat de voorzitter van de Europese Unie de politisering van het hof toestaat en politiek gebruik van het hof sanctioneert?

5. Hoe rijmt u het stemgedrag van Nederland en de Europese Unie over de resolutie met uw eerdere uitspraken hierover? Deelt u de mening dat hier nogal veel licht tussen zit? Hoe verklaart u deze duidelijke inconsistentie?

Israëlische Afscheidingslinie TK 48- 3285 (05-02-2004)

Israëlische Afscheidingslinie TK 48 - 3285 (05-02-2004)

Israëlische Afscheidingslinie TK 48 - 3285 (05-02-2004)

21 juli 2004