Gemeente Hoogeveen

Het Torentje
21 juli 2004

Inhoud

Succesvolle Zomeractie buslijn Hoogeveen - Emmen uitgebreid Bezwaarschriftencommissie
Besluitenlijst B&W
Studiezaal gemeentearchief in augustus twee weken gesloten Trouwen op internet
College legt aanpak orderverstoorders vast
Ophaaldata oud papier Kerkboerderij
Veel wijkkantoren van Buurtbeheer gesloten tijdens zomervakantie Ontwerp Structuurvisie 2015-2030 nu ook op gemeentelijke website

Mededelingen

Verkeersbesluiten
Onherroepelijk uitwerkingsplan ex artikel 11 WRO
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van 40 appartementen in Hollandscheveld-centrum (Kerkenkavel) Rectificatie publicatie Wet Milieubeheer
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van een appartementencomplex in de wijk Krakeel, hoek Melkweg-Galileilaan Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Ingekomen bouw- en sloopaanvragen
Bouw- en sloopvergunningen
Kapvergunningen

foto links: RTV Drenthe maakt opnamen na de start van de zomeractie op buslijn 127.

foto rechts: Wethouder Stoefzand ( Hoogeveen) ,wethouder Eerenstein ( Emmen) en Gerard Fidom, directeur van VCC Noord na de opening van de actie op maandag 5 juli.

Succesvolle Zomeractie buslijn Hoogeveen ­ Emmen uitgebreid

De zomeractie op de snelle bus lijn 127 - straks Qliner 327 ­ is een groot succes! Het aantal reizigers overtreft de verwachtingen. Vanwege de grote vraag is het aantrekkelijke kaartje (retour 5, kinderen 50 cent) nu ook geldig op lijn 27. Buslijn 27 tussen Emmen en Hoogeveen rijdt niet over de snelweg, maar gaat `binnendoor' via Oosterhesselen. De reistijd is een kwartiertje langer, maar deze bus rijdt ook in de weekenden en 's avonds.

Weekend

Reizigers kunnen sinds zaterdag 17 juli dus ook tegen de aantrekkelijke actievoorwaarden in het weekend reizen. Bovendien kunnen reizigers opstappen in onder andere Geesbrug, Oosterhesselen en Zweeloo. De reistijd van station naar station is een klein uur. Vertrek in Emmen is elke 10 minuten over het hele uur, vanuit Hoogeveen elke 20 minuten over.

Succes

Het succes van de actie is voor initiatiefnemers Arriva, VCC en ROVER én het OV-bureau van de provincie een bevestiging van de gedachte dat promotie van het openbaar vervoer wérkt. Het goede resultaat is een combinatie van factoren: de mooie, nieuwe bussen met airco (Qliner), het aantrekkelijke tarief, de gemakkelijke verkrijgbaarheid van een kaartje (bij de chauffeur) en de opvallende reclame. De grote letters op de bus, reportages van RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden bij de ingebruikneming van de bus en berichtgeving via de gemeenten hebben bijgedragen tot een grote bekendheid van de actie.

De actie duurt nog de hele zomer tot en met zondag 29 augustus. Informatie over haltes en exacte vertrektijden kunt u vinden op www.ov9292.nl of u kunt bellen met telefoonnummer 0900-9292 ( 0,70 p/m).

Bezwaarschriftencommissie

De Bezwaarschriftencommissie houdt een openbare hoorzitting op woensdag 4 augustus in Commissiekamer 2 van het gemeentehuis.

· 14.30 uur: bezwaarschriften van de heren N. Stoffers en T. Blokzijl tegen het besluit van burgemeester en wethouders waarbij aan Domesta Woonstichting vrijstelling op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is verleend voor de bouw van diverse erkers en tuinmuren in Schoonvelde Oost

Besluitenlijst B&W

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de vaststelling van het verkeersplan DOP Nieuwlande. Ook heeft het college ingestemd met de financiering van de Asbestsanering van de Milieustraat.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Studiezaal gemeentearchief in augustus twee weken gesloten

De studiezaal van het gemeentearchief is van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 13 augustus gesloten. Vanaf dinsdag 17 augustus kunt u weer terecht in de studiezaal aan de De Vos van Steenwijklaan 75. De openingstijden van de studiezaal zijn als volgt: · maandag-, dinsdag- en donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.00 uur; · woensdag van 8.30 uur tot 16.30 uur;
· vrijdag is de studiezaal gesloten.

Trouwen op internet

Via de website van de gemeente Hoogeveen kunt u deze een huwelijksplechtigheid volgen. Bartholomeus Hendrik Maria van den Berg en Daniëlle Wolting trouwen vrijdag 23 juli om 13.45 uur in het gemeentehuis van Hoogeveen. Om de huwelijksvoltrekking rechtstreeks te volgen gaat u naar www.hoogeveen.nl en klikt u op het camera-icoontje rechts in het beeld".

College legt aanpak ordeverstoorders vast

Het college van burgemeester en wethouders heeft vastgelegd hoe zij wil omgaan met personen die herhaaldelijk en in ernstige mate de openbare orde op straat verstoren. De aanpak is een nadere uitwerking van de kadernotitie Veiligheid in het publieke domein (2003-2006). Het afgelopen half jaar zijn al positieve ervaringen opgedaan met deze aanpak.

Begin dit jaar stelde de raad de kadernotitie Veiligheid in het publieke domein vast. Bij het verbeteren van de veiligheid zijn drie zaken in beeld: de inrichting van het openbaar gebied, het versterken van de binding met de maatschappij en toezicht en handhaving. De aanpak van ordeverstoorders valt onder het laatste punt, toezicht en handhaving.

Het gedrag van ordeverstoorders op straat roept gevoelens van onveiligheid op bij andere mensen. De politie kan optreden, maar beter is uiteraard de ordeverstoring te voorkomen. Sinds eind vorig jaar gaat de ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente samen met een wijkagent op huisbezoek bij mensen die meermalen overlast hebben veroorzaakt. Het huisbezoek wordt niet vantevoren aangekondigd. Tijdens het gesprek maken zij duidelijk dat de burgemeester op basis van een rapportage van de politie de betreffende persoon bij de eerstvolgende ordeverstoring de toegang tot een bepaald gebied en gedurende een bepaalde periode zal ontzeggen. De burgemeester kan ook een last onder dwangsom opleggen. In dat geval bepaalt de burgemeester dat de persoon zich niet hinderlijk op of aan de weg mag bevinden. Als de politie constateert dat de persoon zich hier niet aan houdt, kan de burgemeester een dwangsom opleggen.

Geen van de tien mensen die het afgelopen half jaar met een bezoekje van een ambtenaar en de wijkagent werden vereerd, heeft opnieuw overlast veroorzaakt. De directe aanpak heeft dus succes. Daarom heeft het college besloten deze aanpak in de toekomst voort te zetten. Naast de bestuursrechtelijke middelen ­ de gebiedsontzegging en het opleggen van een dwangsom - blijft een strafrechtelijke aanpak door politie en justitie natuurlijk ook mogelijk.

Ophaaldata oud papier Kerkboerderij

De vrijwilligers van de Kerkboerderij in De Weide halen op de laatste zaterdag van de maand ( behalve in januari 2005) oud papier op in de wijken Trasselt, Steenbergerweiden en Kinholt West. Hieronder een overzicht van de ophaaldagen tot en met februari 2005:

· 28 augustus
· 25 september
· 30 oktober
· 27 november
· 8 januari
· 29 januari
· 26 februari

U kunt uw oud papier ook naar de containers bij de kerkboerderij brengen. De openingstijden zijn als volgt:

· Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. · Woensdag en zaterdag kunt u terecht van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Veel wijkkantoren van Buurtbeheer gesloten tijdens zomervakantie

In de zomervakantie zijn de wijkkantoren van buurtbeheer beperkt open. Tijdens de vakantieperiode kunt u met vragen, klachten, tips en meldingen terecht bij de afdeling Wijk en dorpsbeheer/ Bedrijfsbureau, telefoonnummer: 0528- 291690. Vragen en opmerkingen kunt u ook mailen naar wijkbeheer@hoogeveen.nl. Deze digitale postbus wordt dagelijks gelezen.

Hieronder een overzicht van de periode waarin de wijkkantoren van buurtbeheer gesloten zijn:

Dorpen
In de zomervakantie zijn de volgende wijkkantoren van buurtbeheer gesloten van maandag 12 juli tot en met vrijdag 20 augustus:
· Warreveen (Pesse/Fluitenberg/Stuifzand)
· De Eiken (Tiendeveen/Nieuweroord)
· Het Anker (Hollandscheveld)
· Het Vonder (Elim)
· Dorpshuis 't Dwarsgat (Nieuwlande)
· De Cirkel (Noordscheschut)

In deze periode houdt wijkbeheerder Albert Stoter geen spreekuur. Op maandag 23 augustus zijn de medewerkers weer bereikbaar en worden de spreekuren hervat.

Krakeel
Het wijkkantoor in winkelcentrum, De Grote Beer is gesloten van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 20 augustus. Wijkbeheerder Marcel Jager houdt in deze periode geen spreekuur. Vanaf maandag 23 augustus zijn de medewerkers weer bereikbaar en worden de spreekuren hervat.

Centrum-Oost
Tijdens de bouwvakvakantie van maandag 26 juli tot en met vrijdag 13 augustus is de wijkbeheerpost bij het schoolplein van de Juliana van Stolbergschool gesloten.In deze periode houdt wijkbeheerder Johnny Arends geen spreekuur.
Het wijkkantoor in het Knooppunt is tijdens de vakantie wel open, maar de bezetting is minimaal. Wilt u een afspraak, dan kunt het beste eerste even bellen. Na de bouwvak hervat de wijkbeheerder zijn spreekuren..

Wolfsbos/Zuid
Wijkkantoor de Vogelwiek aan de Koekoeklaan is gesloten van maandag 12 juli tot en met vrijdag 6 augustus. In deze periode houdt wijkbeheerder Jan Fluit geen spreekuur. Op maandag 9 augustus kunt u weer terecht op het spreekuur en zijn de medewerkers weer bereikbaar.

Centrum-West & Venesluis
Wijkkantoor Het Oor in Centrum West-Venesluis is gesloten van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli. In deze periode houdt wijkbeheerder Boy Blokzijl geen spreekuur. Op maandag 2 augustus worden de spreekuren hervat.

De Weide
Het wijkkantoor De Weideblik in De Weide is in juli en augustus gesloten. Wijkbeheerder Herman Bakker houdt in deze periode geen spreekuur. Vanaf maandag 30 augustus kunt u weer terecht op het spreekuur en zijn de medewerkers weer bereikbaar.

Ontwerp Structuurvisie 2015-2030 nu ook op gemeentelijke website

Op 7 juli presenteerde stedenbouwkundige Ashok Bhalotra namens het college van burgemeester en wethouders de ontwerp Structuurvisie 2015-2030. De ontwerp Structuurvisie staat nu ook op de gemeentelijke website. U kunt daar rechtstreeks naar toe via www.hoogeveen.nl/structuurvisie. Via enkele links kunt u het document in delen bekijken.

De ontwerp Structuurvisie is een vervolg op het `tussenproduct' dat begin dit jaar verscheen. Hierin stond een `bouwdoos' met mogelijkheden voor de ruimtelijke (en sociale) ontwikkeling van Hoogeveen. De gemeenteraad organiseerde drie drukbezochte discussiebijeenkomsten en op 8 maart besprak de raadscommissie Omgeving het `tussenproduct'.

In de ontwerp Structuurvisie heeft het college, gehoord de adviezen vanuit de bevolking en de gemeenteraad, keuzes gemaakt uit de bouwdoos.

Vanaf 26 augustus tot 23 september loopt de inspraakperiode voor de ontwerp Structuurvisie. Binnen deze periode kunt u schriftelijk reageren op de ontwerp Structuurvisie. Op maandag 30 augustus en woensdag 1 september zijn er twee inspraakavonden in het raadhuis (aanvang 19.30 uur) over resp. de stad en over de dorpen en het landelijk gebied. Op deze avonden kunt u mondeling uw inspraakreactie geven.

Een brochure met de ontwerp Structuurvisie is verkrijgbaar bij het voorlichtingscentrum in het raadhuis.

Mededelingen

Verkeersbesluiten

· Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om de gehandicaptenparkeerplaats aan Het Anker te Hoogeveen, die alleen gebruikt mag worden door het voertuig met het kenteken 19-FH-LP, op te heffen. · Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om een tijdelijk parkeerverbod in te stellen voor de Van Leeuwenstraat te Elim, betreffende het weggedeelte tussen de Pereboomweg en de Carstenswijk. Het parkeerverbod is van kracht tijdens de feestweek van Elim (8 t/m 11 september 2004, elke dag tussen 18:00 en 06:00).

Tegen deze besluiten kunt u bezwaar maken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Afdeling Ingenieursbureau, werkeenheid Verkeer in het gemeentelijke gebouw aan de Vos van Steenwijklaan, telefoonnummer 0528-291646. De officiële publicatie van dit verkeersbesluit kunt u lezen op het publicatiebord aan het gemeentehuis.

Onherroepelijk uitwerkingsplan ex artikel 11 WRO

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 4 mei 2004 inzake de vaststelling van het zevende uitwerkingsplan Erflanden ex artikel 11 WRO is geen bezwaar ingediend bij burgemeester en wethouders. De vaststelling van dit plan is nu onherroepelijk geworden. Het uitwerkingssplan ligt met ingang vanaf 22 juli 2004 voor iedereen op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van de afdeling Gemeentewinkel in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van 40 appartementen in Hollandscheveld-centrum (Kerkenkavel)

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Hollandscheveld' ten behoeve van de bouw van een appartementencomplex van 36 huur- en koopwoningen voor ouderen en 4 reguliere koopappartementen. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Kerkenkavel, aan de oostzijde door de Jan van der Helmweg, aan de zuidzijde door de achterzijde van de percelen langs Het Hoekje en aan de westzijde door O.B.S. Oostenbrink. De vrijstelling heeft betrekking op het appartementengebouw zoals dat is beschreven in het op 23 juni jl. gepubliceerde ontwerp-bestemmingsplan `Hollandscheveld, deelplan 't Allee'

De aanvraag om vrijstelling te verlenen ligt met ingang van 22 juli 2004 gedurende vier weken ter inzage bij centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Rectificatie publicatie Wet Milieubeheer

Op 14 juli jongstleden is in het Torentje onder Wet milieubeheer een kennisgeving gepubliceerd waarin het voornemen van het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen staat vermeld om een vijftal inrichtingen een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen.

In deze publicatie staat vermeld dat de onderliggende stukken ter inzage liggen van 15 juli tot 12 augustus 2004 en dat gemotiveerde bedenkingen kunnen worden ingediend tot 4 augustus 2004. Dit is niet juist!!

In tegenstelling tot hetgeen in de publicatie is vermeld liggen de aanvragen, de ontwerpbesluiten en andere onderliggende stukken ter inzage van 15 juli tot 12 augustus en kunnen gemotiveerde bedenkingen schriftelijk bij het College van Burgemeester en wethouders worden ingediend tot 12 augustus 2004!

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Buitengebied van de voormalige gemeente Ruinen` om de herbouw van Schuine Dijk 1-3 te Fuitenberg mogelijk te maken.

Het verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 22 juli 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van een appartementencomplex in de wijk Krakeel, hoek Melkweg-Galileilaan

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Krakeel' ten behoeve van de realisatie van een appartementencomplex met 48 appartementen voor ouderen en zorgbehoevenden. Het woonzorgcomplex wordt gerealiseerd op de hoek Melkweg-Galileilaan.

De voorgenomen vrijstelling ligt met ingang van 22 juli 2004 gedurende vier weken ter inzage bij centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hollandscheveld ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

· P. Kleiman, tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Rechtuit 35, Hollandscheveld

Het bouwplan ligt met ingang van 22 juli 2004 gedurende twee weken ter inzage bij de centrale balie van de afdeling Gemeentewinkel, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Zuid, Elim, Nieuwlande en Stadscentrum ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

· H. Streutker, vernieuwen van de voorgevel en plaatsen van een erker, Boekweitlaan 12; · J.A. Jutstra, bouwen van een schuur, Holtienstraat 5; · M. Hutten, plaatsen van een carport en bouwen van een berging, Prieswijk 137, Elim; · Vereniging voor PCO EN3, uitbreiden van een onderwijsgebouw, Julianalaan 3, Nieuwlande;
· Hervormde Gemeente, uitbreiden van een berging, van Echtenstraat 37

De bouwaanvragen liggen met ingang van 22 juli 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de afdeling Gemeentewinkel, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen
· Bouwbedrijf Fieko, vernieuwen van de voor- en achtergevel van de woning, Zenithlaan 25 · Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een berging, Schuttevaer 97 · Kuttschruitter J.G.W., uitbreiden van de hal/entree van de woning, Klaverkamp 11 · Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een bijkeuken, Zenithlaan 184 · Meijer G.J., uitbreiden van een dakkapel op de woning, Haverkamp 14 · Luiting B., uitbreiden van de woning, Zwarte Dijkje 2G, Noordscheschut · Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van de woning, Eisenhowerstraat 27 · Sibbald R.R., plaatsen van een carport, De Kiel 71 · Graaf van der L.L., uitbreiden van de berging, Sirius 42 · Otten J., uitbreiden van de bijkeuken, studieruimte en berging, De Holtmaden 4 · Benjamins A., uitbreiden van de bijkeuken, Resedastraat 5

Reguliere bouwaanvragen
· Kat H.J., uitbreiden van de woning en wijzigen van de berging, De Vlegel 21 · Ems L., geheel vernieuwen van de woning, Kampiepensweg 9, Pesse · Debo B.V., uitbreiden van een bedrijfsruimte, Gosem Engelsstraat 8, Elim · Smits G.H.G., vernieuwen van een woning, garage en berging, Langewijk 168, Elim

Sloopaanvragen
· Ems L., slopen van de woning, Kampiepensweg 9 · Greving Hoogeveen Beheer B.V., gedeeltelijk slopen van het winkelpand, Schutstraat 3

Meer informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen
· Boode P.E.C., plaatsen van een carport, Warreveen 16 en 18, Pesse · Tamminga G., plaatsen van drie dakkapellen op de woning, Zuiderweg 21 · Soer E., bouwen van een schuur, Valeriaan 5
· Jonker E.A., uitbreiden van de woning en wijzigen van de voorgevel, Leeuweriklaan 122 · Felz van der G.H.M., bouwen van een tuinhuisje, Boerdijk 37, Nieuwlande · Boer P., plaatsen van een dakkapel op de woning, Geraniumstraat 24 · Kuiper C., veranderen van het kozijn in de voorgevel van de woning, Prinses Margrietstraat 16
· Grob J.G.M., uitbreiden van de dakkapel op de woning, De Kiel 67 · Vos G.J., uitbreiden van de woonkamer met een tuinkamer, Blankenslaan-West 79a · Lange de W., plaatsen van een carport, De Spits 8

Reguliere bouwvergunningen
· Alwica Holding B.V., uitbreiden van een bedrijfshal, Pascalstraat 16 · Hagen M., herbouwen van een woonboerderij met een garage en berging, Alteveer 116 · Nguyen N.L., bouwen van een bedrijfswoning en een bedrijfshal, Buitenvaart 1715 · Bruinenberg F.R., bouwen van een dubbele woning, Karkdiekie 6-8, Nieuweroord · Strijker A.P., wijzigen van de gevelopeningen, Het Haagje 32 · Diphoorn R., buwen van een schuur, Het Hoosvat 18, Elim · Swierstra P.S., wijzigen en uitbreiden van de woning, Hendrikus Zomerweg 5, Alteveer · Otten A.J., gedeeltelijk veranderen van een overkapping, Perebomenweg 1, Elim · Strijker A.A., plaatsen van een hellend dak op de garage en berging, Het Hoosvat 14, Elim · Annen J., bouwen van een bedrijfspand, hoek Stephensonstraat ­ Lindberghstraat · Tissingh G., verbouwen van een woonboerderij, Molenhoek 3, Pesse · Hunkemöller, wijzigen van het entree en de gevel, Hoofdstraat 109 · Muziekvereniging Wilhelmina, plaatsen van een vluchttrap en kozijn, Groenewegenstraat 27 · Dalen van B., bouwen van een opslagruimte, Fokkerstraat (sectie B, nummer 5596) · Vermeulen J.F., uitbreiden van een woning, Kolkweg 28, Stuifzand · Waterschap Reest en Wieden, bouwen van een opslagloods, Nijstad 7 · Snippe H., bouwen van een schuur, Rechtuit 59, Hollandscheveld

Reguliere bouwvergunningen 2e fase
· Venko Groep B.V., uitbreiden van een kantoorpand, Marconistraat 1 · Vestia Projectontwikkeling Zwolle B.V., bouwen van vier woningen type `Bellinckhof', Splitting 18, 20, 22 en 24 (resp. kavel 3, 4, 5 en 6), Nieuweroord

Reguliere bouwvergunningen met instandhoudingtermijn · St. voor openbaar VO Hoogeveen, tijdelijk plaatsen van een kas, Jacob Catsstraat 37 · Booij J., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Kerkweg 59, Tiendeveen · Benjamins R., tijdelijk plaatsen van een stacaravan en een klompenhok, Boerdijk 31, Nieuwlande

Wijziging bouwvergunning met instandhoudingtermijn · Provincie Drenthe Produktgroep Bodem, verlenging van de instandhoudingtermijn van een systeemhal t.b.v. een grondwaterzuiveringsinstallatie, Marconistraat 4

Sloopvergunning
· Coöperatieve Rabobank Hoogeveen B.A., slopen van een kantoor en een woning, Bentinckslaan 7 en 9

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:

· L.G. Lok, voor een esdoorn staande aan Santbrincke 51 in Fluitenberg · J. Smandt, voor een kastanje staande aan Middenraai 91 in Nieuweroord · R. de Groot, voor een berk staande aan Kastanjelaan 2 in Hoogeveen · Woonstichting Actium, voor een esdoorn staande aan Oostering 23 in Pesse · Gemeente Hoogeveen, voor een es staande aan Roerdomplaan 89 in Hoogeveen · Gemeente Hoogeveen, voor twee eiken staande bij de kruising Perebomenweg-Brugstraat nabij Nieuwlande

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.