Accell Group

Aantal pagina's: 5

PERSBERICHT

Goed 1e halfjaar 2004 Accell Group

Winst per aandeel stijgt 46%

Heerenveen, 21 juli 2004 - Accell Group maakt bekend dat zowel omzet als resultaat over de eerste helft van 2004 zijn verbeterd. De omzet steeg met 24% van EUR 165,3 miljoen naar EUR 204,3 miljoen. De autonome groei bedroeg 10%. De netto winst nam toe met 49% tot EUR 7,5 miljoen (1e helft 2003: EUR 5,0 miljoen). De winst per aandeel kwam uit op EUR 2,21, een stijging van 46% ten opzichte van de 1e helft van 2003 (EUR 1,51). Voor heel 2004 wordt op dit moment een sterke stijging van de winst per aandeel verwacht.

De voortdurende aandacht voor de positionering van de merken en effectieve marketing naar dealers en consumenten blijken ook in de eerste jaarhelft een belangrijke basis voor het succes van Accell Group. Innovaties en aansprekende producten helpen de Accell-bedrijven de consument "over de streep te trekken". Bovendien hebben de acquisities van Tunturi, Juncker en F. van Buuren & Co. bijgedragen aan een verdere groei van omzet en winst. Het resultaat van Accell Group kon verder verbeteren door een groei van de marge.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group, over de halfjaarresultaten: "In tijden dat consumenten terughoudend blijven om geld uit te geven en meer geneigd zijn te sparen is het belangrijk hen ervan te verzekeren dat onze producten aansluiten bij hun wensen. De mensen hebben het geld, maar als merk moet je er voor zorgen dat je wel iets te bieden hebt. Het moet meer zijn dan een naam en dat is precies wat onze merken naar de markt communiceren. Dit gaat niet vanzelf en het vraagt voortdurende aandacht van onze medewerkers. Gezien de halfjaarresultaten moet ik concluderen dat wij hier met zijn allen goed in zijn geslaagd."

Belangrijke ontwikkelingen eerste helft 2004
Het afgelopen halfjaar is in Nederland de omzet gegroeid, autonoom en door acquisities. Door een rationalisering van de omzet kon in Duitsland een verbetering van het resultaat worden behaald. De fietsverkopen in Frankrijk waren wederom goed, met name in het vakhandelskanaal. Door de acquisitie van Tunturi is de omzet overige landen ten opzichte van 2003 gestegen.

De handelsactiviteiten in fietsonderdelen en accessoires lieten de eerste helft van 2004 een autonome groei zien. In het eerste halfjaar werden bovendien de Nederlandse handelsactiviteiten van Juncker en F. van Buuren & Co overgenomen. De komende tijd zal veel aandacht uitgaan naar het creëren van meer synergievoordelen tussen deze bedrijven. Accell Group blijft bovendien op zoek naar acquisitiekandidaten op het gebied van fietsonderdelen die binnen het profiel en de portefeuille van de onderneming passen.

Vooruitzichten

Accell Group blijft zich richten op de vraag naar kwalitatief hoge, herkenbare producten met een duidelijke toegevoegde waarde. De aandacht voor de uitbouw van de sterke merkenportfolio, de gerichte marketing naar consumenten en dealers, en de realisatie van synergievoordelen op gebieden als portfoliomanagement, logistiek en inkoop is daarbij van essentieel belang. Naast autonome groei wordt bovendien actief gezocht naar mogelijke acquisities op het gebied van fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur.

De in het eerste halfjaar geconstateerde trends op de Europese markten zullen naar verwachting aan weinig verandering onderhevig zijn. Dit houdt in dat ook voor de tweede helft van het jaar wordt uitgegaan van een aanhoudend matig consumentenvertrouwen. Voortzetting van de ingezette strategie zal naar verwachting zorgen voor goede resultaten. Het uiteindelijke resultaat zal mede afhangen van de koopbereidheid van consumenten alsmede van de weersomstandigheden.

Voor het hele jaar 2004 verwacht Accell Group, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een sterke stijging van de winst per aandeel.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitness apparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is inmiddels in omzet de grootste fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en worden door liquidity providers permanent verhandeld.




Accell Group