Politie Friesland

Politieberichten 20/7 (13.00 uur) t/m 21/7 (07.00 uur)

Fryslân 21-07-2004 - Voor meerdere infortmatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Heerenveen: diefstal d.m.v. verbreking
Dinsdag tussen 00.05 uur en 09.00 uur werd in de Romkessteeg een kast van een winkel aan de buitengevel opengebroken. In de kast zaten diverse mappen met ontwikkelde fotos. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Heerenveen.

Workum: inbraak bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Algeraburren. Men kwam binnen door het openbreken van een zijdeur. Het hele pand is doorzocht. Uit de showroom/winkel werden een tweetal inboard motoren en een dertiental buitenboordmotoren weggenomen. De motoren waren allen met elkaar verbonden middels stalen kabels, die doorgeknipt werden. Vanaf het bedrijfsterrein werd tevens een aanhangwagen weggenomen. Het hangslot waarmee de aanhangwagen vastgemaakt was aan een personenauto werd doorgeknipt. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Parrega.

Dokkum: verkeerstoezicht
Dinsdag tussen 09.00 uur en 16.30 uur werd een rijdende controle gehouden in de gemeente Dongeradeel en Dantumadeel. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor een vervallen APK, twee bestuurders kregen een bekeuring omdat de kinderen niet in een kinderzitje zaten, een bestuurder voor het niet handsfree bellen, een bestuurder voor het niet dragen van de gordel, Twee bromfietsers kregen een bekeuring voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en een brommer had geen gele plaat.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Dinsdag omstreeks 19.00 uur werd melding gemaakt dat een manspersoon op het Jacobijnenkerkhof een fiets had weggenomen. Zou gaan om een witte fiets. Even na deze melding werd op de Bredeplaats genoemde man aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en sleepte een witte fiets mee, die nog op slot stond. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 19.10 uur werd in een supermarkt aan de Bilgaardpassage een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een worst weggenomen.

Oosterwolde: diefstal aanhangwagen
Dinsdag tussen 12.00 uur en 14.30 uur werd een aanhangwagen weggenomen. De wagen stond bij een woning aan de Buttinga. Betreft een aanhangwagen met groene betonplex zijkanten en een bruine betonplex bodem. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige inwoner van Wolvega.

Vlieland: overlast dronken persoon
Dinsdag omstreeks 21.45 uur werd melding gemaakt dat een dronken persoon agressief was bij een pand aan de Dorpsstraat. Hij was driemaal gevorderd zich te verwijderen, wat hij niet deed. De man was zeer vervelend. Toen de politie ter plaatse kwam begon hij ook de politiemensen te bedreigen vernielde een lantaarn. De man, een 27-jarige inwoner van Vlieland is daarom aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Noordwolde: niet voldoen bevel of vordering
Dinsdag omstreeks 22.50 uur meldde een 27-jarige inwoner van Noordwolde, dat een 28-jarige inwoner van Zwaag overlast bezorgde op de Paardendreef. Toen de politie ter plaatse kwam stonden ongeveer een vijfentwintigtal mensen op straat. De 28-jarige voerde dreigementen uit tegen de 27-jarige. Deze deelde mede, dat hij weg moest gaan, wat de man niet deed. Van diverse mensen bleek dat de 28-jarige veel onrust veroorzaakt in deze buurt. In eerste instantie heeft de politie de man gevorderd weg te gaan, wat hij schoorvoetend deed. Dit was echter van korte duur, want hij kwam weer terug. Door de politie werd weer gevorderd, maar de 28-jarige bleef staan. Zodoende aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 23.10 uur werd op de Aldlansdyk een 37-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 550 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur.

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 23.00 uur werd op de Houtlaan een 32-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 540 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Drachten: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.05 uur werd op de Tjaarda een 40-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Leeuwarden: diefstal bromfiets
Woensdag omstreeks 00.50 uur werd door een 17-jarige inwoonster van Drachten aangifte gedaan van diefstal van een bromfiets. Zij was samen met een vriendin een dagje uit in Leeuwarden. Op de Wirumerdijk kwamen zij enkele bekenden tegen. Ze raakten aan de praat en de bromfiets stond even verdop met de sleutel nog in het contact. Op een gegeven moment kwam er nog een bekende van hun aan. Deze ging op de bromfiets zitten, startte de motor en reed weg. In eerste instantie dachten ze dat het om een geintje ging, maar dit bleek niet zo te zijn. De jongeman kwam niet meer terug. Er is nog een zoekactie geweest en ook de politie heeft gezocht. Het betreft een scooter van het merk GILERA type STALKER en zwart/antraciet van kleur. Onder het zadel van de scooter zat een tas, inhoudende waardepapieren en wat geld. Een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: aanvulling bericht inbeslagname mes.
Zie politieberichten 19/7 (13.00 uur) t/m 20/7 (07.00 uur) Afgelopen maandag werd op de Reigerstraat een mes in beslag genomen van een 35-jarige inwoner van Leeuwarden. Dit gebeurde tijdens zijn fouillering. Sinds kort is er een messenverbod binnen Leeuwarden. Op grond van dit verbod werd het mes in beslag genomen. De politie kan nu middels een beschikking de afhandeling regelen. Het is een verkorte procedure. Dus dit is het eerste proces-verbaal conform het messenverbod. Hierdoor is de Algemene Politieverordening van de gemeente Leeuwarden aangepast.