Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

Gemeente wijst claim aannemer af
De claim van Aannemer Van der Made van circa 2 miljoen voor de bouw van de fietsbrug in Dordrecht over de A16 wordt op geen enkele wijze erkend door het Ingenieursbureau Dordrecht.

De ambtelijke opdrachtgever heeft dit schriftelijk meegedeeld aan de aannemer. Overigens ligt er al langere tijd een claim van de gemeente bij de aannemer in verband met de overschrijding van de bouwtijd met 22 weken. Verder gaat het Ingenieursbureau Dordrecht ervan uit dat de gemeentelijke claim als gevolg van de vertraagde oplevering en de nog openstaande bedragen van de aannemer voor geleverd meerwerk in onderling overleg besproken zullen worden. Wanneer beide partijen evenwel geen overeenstemming bereiken, wordt de zaak aan een arbitragecommissie voorgelegd, zoals bij de aanbesteding is bepaald.

Bij een opname van de fietsbrug op vrijdag 16 juli is nog een aantal gebreken geconstateerd, onder meer aan de slijtlaag van de wegbedekking en de leuningen. Naar verwachting worden die tijdig hersteld, zodat de fietsbrug voor gebruik kan worden vrijgegeven aan het begin van het nieuwe schoolseizoen.