Ingezonden persbericht


IBM begeleidt transformatie project bij de Engelse overheid

Amsterdam 21 juli 2004- IBM en het Engelse ministerie Defra ( Department for Environment, Food and Rural Affairs) hebben een overeenkomst voor een zevenjarig transformatieproject gesloten. Het contract omvat IT- en consultancy services en past binnen de vernieuwde bedrijfsstrategie van Defra om service richting burgers en medewerkers te stroomlijnen. Naast het onderhoud en optimaliseren van de kantoorautomatisering zal IBM ook verschillende bedrijfsprocessen samenbrengen en zullen IBM consultants de toepassingsmogelijkheden voor Defra van RFID implementaties uitwerken.

De overeenkomst met de Engelse overheid is de nieuwste in de rij van transformatieprojecten bij de overheid die IBM in Europa heeft gesloten. Twee weken geleden kondigde IBM in Nederland een overeenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam aan om bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dit transformatieproject biedt nieuwe mogelijkheden voor het Havenbedrijf dat zich bevindt in een sterk concurrerende markt. Onderdeel van dit transformatieproces is het in gebruik nemen van ERP-software die IBM Business Consulting Services, LogicaCMG en SAP gezamenlijk leveren en implementeren. In Zweden is er vorige week een overeenkomst gesloten om een systeem voor rekeningrijden te ontwikkelen en te implementeren voor de stad Stockholm.

In het tweede kwartaal van dit jaar tekende IBM $1,4 miljard aan business transformatie projecten en laat 40% (jaar over jaar)groei zien in deze markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IBM - Anouk Bikkel
Tel. 06 - 20435155
anouk_bikkel@nl.ibm.com