Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 30 / 2004)

Colofon Sitemap Reageren Gastenboek Discussieplatform Privacy

logo bericht uit maastricht

button gemeentearchief verhuist
Gemeentearchief Maastricht verhuist

Het Gemeentearchief verhuist medio augustus van Centre Céramique naar het Rijksarchief (Sint Pieterstraat 7). In verband met de verhuizing is de dienstverlening van het Gemeentearchief vanaf 3 augustus beperkt.

dotline

button vakantiesluiting
Vakantiesluiting informatiecentra

In verband met de zomervakantie sluiten de buurtinformatiecentra en het migranteninformatiecentrum binnenkort even de deuren.

dotline

button w & b
Servicepunt Werk & Bemiddeling

Op zoek naar een passende baan? Het Servicepunt Werk & Bemiddeling helpt u graag. Het Servicepunt geeft advies en informatie over onder andere opleidingen, cursussen en uitkeringen.

> Luchtkwaliteit in Maastricht
> Provinciaal Omgevingsplan Limburg
> Workshops groot succes
> Bekendmakingen 21 juli 2004

Gemeentearchief Maastricht verhuist

graphic verhuzing archief Vooruitlopend op de totstandkoming van het nieuwe Regionaal Historisch Centrum verhuist het Gemeentearchief Maastricht medio augustus naar het gebouw van het Rijksarchief aan de Sint Pieterstraat 7 in Maastricht. In verband met deze verhuizing is de dienstverlening van het Gemeentearchief in het Centre Céramique vanaf 3 augustus beperkt. De archiefdienst streeft ernaar om vanaf medio september de dienstverlening op de nieuwe locatie weer op orde te hebben.

Beperkte dienstverlening

De beperkte dienstverlening houdt concreet in dat vanaf dinsdag 3 augustus de studiezaal op de vierde verdieping van het Centre Céramique gesloten wordt voor de raadpleging van originele archieven en collecties. De zelfbedieningsmaterialen zijn tot en met zaterdag 14 augustus nog wel raadpleegbaar. Het streven is om vanaf medio september de dienstverlening weer normaal te laten verlopen.

Adres en openingstijden

Het nieuwe adres van het Gemeentearchief wordt: Sint Pieterstraat 7, 6211 JM Maastricht (gebouw Rijksarchief). De nieuwe openingstijden zijn:
Maandag: 13.00 tot 17.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 15.00 uur. Als u op zaterdag archiefstukken wilt inzien, dient u dit uiterlijk op vrijdag om 15.00 uur telefonisch of schriftelijk aan te vragen.

Meer veranderingen in het Centre Céramique

Er vindt dit jaar nog een verandering plaats in het Centre Céramique. In het najaar van 2004 verhuist de archeologiecollectie van de provincie naar het Centre Céramique. Om de collectie op passende wijze te kunnen presenteren wordt vanaf oktober 2004 het Centre Céramique verbouwd. Tijdens deze verbouwing gaat de dienstverlening onveranderd door. U kunt in deze periode wel enige overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden. In het voorjaar van 2005 wordt de verbouwing afgerond en presenteert het Centre Céramique de eerste archeologietentoonstelling in de nieuwe tentoonstellingsvleugel.

> www.centreceramique.nl


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel