Ingezonden persbericht

Stroomstoring Kennemer Gasthuis locatie Deo verholpen

HAARLEM, 20040721 -- De grote stroomstoring die sinds het middaguur van dinsdag 20 juli bestond op locatie Deo is verholpen. Sinds woensdagmorgen 2.15 uur heeft het hele ziekenhuis weer stroom. De situatie voor reguliere afspraken en opnames is sinds 08.00 uur weer genormaliseerd. Spoedopnames worden in de loop van de ochtend weer mogelijk.


Patiënten die zijn afgezegd voor de ochtendspreekuren en de operaties van woensdag 21 juli blijven afgezegd. Patiënten die nog wel een afspraak hebben kunnen gewoon komen.

Het was een grote stroomstoring die de locatie Deo heeft getroffen. Eerst werd gedacht dat de storing uitsluitend was ontstaan door kortsluiting (met veel rookontwikkeling) in de "hoofdstoppenkast ". Later bleek dat er ook nog elders een kortsluiting moest zijn opgetreden, waardoor het noodaggregaat ook niet voldoende stroom kon leveren. Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan. Wel moesten twee operaties worden afgebroken. Eén van de orthopedisch chirurgen kon zijn operatie zonder problemen voltooien. Een patiënt van de hartbewaking werd naar de locatie EG van het Kennemer Gasthuis overgebracht. De oorzaak van de kortsluiting is nog onbekend.




Ingezonden persbericht