Binnensticht, 09.00 uur

Utrecht 21-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Elftal Pitbulls in beslag genomen

ZEIST Op dinsdag 20 juli is een elftal honden in beslag genomen.

Onlangs werd door buurtbewoners aan de politie gemeld dat in de omgeving van de Laan van Vollenhove kinderen liepen met een tweetal Pitbulls. De buurtbewoners gaven aan bang en bezorgd te zijn omtrent het gedrag van deze honden.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat de eigenaren van de dieren op de Laan van Vollenhove woonden. Een politieman ging op dinsdag 20 juli samen met een medewerker van de AID ter plaatse. Daarbij zagen zij een 12-jarig jongetje uit Zeist met een aangelijnde Pitbull voor de flat lopen. De hond werd onderzocht. Hij bleek niet te zijn geregistreerd en had de kenmerken van een volbloed pitbull. De reu werd direct in beslag genomen.

Vervolgens gingen de politieman en AID-medewerker naar de woning. De 31-jarige bewoonster deed open en er werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd een Pitbull teef met 9 pups aangetroffen. Ook deze dieren waren niet geregistreerd en hadden geen identiteitspapieren. Het tiental werd in beslag genomen. Het 12-jarige jongetje bleek het zoontje van de 31-jarige vrouw te zijn.

Het elftal is naar politiebureau Zeist overgebracht en zal daar vandaan op een tijdelijk adres worden ondergebracht. Dit in afwachting van de beslissing van justitie. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt op basis van de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren daar het verboden is ongeregistreerde pitbull-achtige honden te houden en er ook een fokverbod voor deze dieren geldt.

Snelheidscontroles

ZEIST De politie heeft op dinsdag 20 juli op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Van 07.40 uur tot 08.40 uur werd op de Utrechtseweg gecontroleerd. Van de 1063 voertuigen waarvan de snelheid werd vastgelegd, reden er 59 te hard. De bestuurder met de meeste haast reed 80 km/u.

Op de Oude Woudenbergse Zandweg werd de snelheid van 239 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 60 bestuurders te hard en ook hier was de topsnelheid 80 km/u.