Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 juli 2004, no. 194

College van B&W benoemt onafhankelijk voorzitter van de participatiecommissie Welzijn, wonen en zorg

Het college van b. en w. van Eindhoven heeft dhr. Simon Prinsen benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de participatiecommissie Welzijn, wonen en zorg. De participatiecommissie Welzijn, Wonen en Zorg is een commissie die gevraagd en ongevraagd adviseert aan het college van b. en w. van de gemeente Eindhoven. De commissie heeft als doel om mensen met een functiebeperking op gestructureerde wijze te betrekken bij de beleidsvorming, uitvoering en evaluatie van gemeentelijk beleid. Het gaat hierbij om alle beleidsterreinen waarin bewust rekening gehouden moet worden met de behoeften en (on)mogelijkheden van mensen met een functiebeperking.

In de Participatiecommissie Welzijn, Wonen en Zorg zijn diverse belangenorganisaties voor mensen met een functiebeperking vertegenwoordigd, te weten het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE), de Federatie Overleg van Ouderenorganisaties (OVO), VOGG-Philadelphia (Vereniging voor verstandelijk gehandicapte kinderen, hun ouders en verwanten) en het Overleg van Allochtonen en Autochtonen (OVAA).

De onafhankelijk voorzitter is op voordracht van bovengenoemde belangen-organisaties benoemd voor een periode van 4 jaar. Simon Prinsen (54 jaar, wonend in Helmond) heeft een uitgebreide bestuurlijke ervaring. Hij was onder meer 12 jaar wethouder in Helmond en is bestuurder van diverse stichtingen en verenigingen. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig adviseur.

© 2004 Gemeente Eindhoven