Lissabon: Een andere manier van overnachten

LISSABON, 20040721 -- Lissabon. De hoofdstad van Portugal was niet alleen fascinerend vanwege de afgelopen voetbalwedstrijden. De aan de riviermonding (op sommige plaatsen bijna 20 km. breed) van de Taag liggende stad heeft in het oude gedeelte nog wat van de oude nostalgische sfeer die men in de meeste steden niet meer vindt. De stad van de seven heuvels, ooit het oord van de zeevarende ontdekkers van de Nieuwe Wereld, heeft het hele jaar door een uitgesproken prettig klimaat. De stranden liggen binnen handbereik en het klimaat is gedurende het hele jaar uitgesproken prettig.



Nu ook steeds meer low-cost toestellen op Lissabon beginnen te vliegen, wordt het voor veel mensen betaalbaar, ware het niet het relatief kleine aanbod aan hotels met pittige prijzen plus het feit dat de meeste onderkomens niet in het historische gedeelte liggen.


Een goed alternatief biedt in deze zin nu het bedrijf Glasaja S.L. met city-appartementen. Deze in de oude stad gelegen appartementen kan men met minimaal drie nachten tegen zeer redelijke prijzen huren en zijn direkt boekbaar via hun internetsite www.lisbon-apartments.com die ook in de nederlandse taal is opgezet.


Genoemd bedrijf werkt reeds enkele jaren met dit concept in vnl. Barcelona. Hier maakten reeds 15.000 gasten gebruik van deze mogelijkheid. Daar wordt www.citysiesta.com als internetsite gebruikt. Hierover werden reeds diverse artikelen geschreven en worden ze in diverse gidsen genoemd.