Ingezonden persbericht

Michiel Smit: gemeenteraden moeten afschaffen FLO afkeuren

ROTTERDAM, 20040702 -- De politieke vereniging Nieuw Rechts vindt dat het functioneel leeftijdsontslag voor brandweer- en ambulancemedewerkers moet blijven bestaan. Deze mensen zetten zich elke dag weer, vaak met gevaar voor eigen leven, in voor de veiligheid van de Nederlanders en hebben de FLO dus meer dan verdiend. Volgens burgemeesters is de FLO te duur, Nieuw Rechts vraagt zich af of ze die vraag ook stellen bij duurbetaalde ambtenaren op hun eigen stadhuizen.


Als start van deze actie zal Michiel Smit (fractievoorzitter Nieuw Rechts Rotterdam) de kwestie aan de orde stellen tijdens de komende vergadering van commissie veiligheid. Hierbij zal hij de commissie vragen het door Burgemeester Opstelten gevoerde beleid in deze af te keuren. Volgens Smit moet de commissie veiligheid zich uitspreken voor handhaving van het functioneel leeftijdsontslag.

Nieuw Rechts zal het onderwerp ook bij andere steden op de politieke agenda zetten door de plaatselijke politiek te vragen om het door de burgemeesters gevoerde beleid af te keuren. De gemeenteraden van de grote steden moeten volgens Nieuw Rechts een duidelijke keuze maken voor hun brandweerlieden en ambulancemedewerkers. Als er al bezuinigd moet worden moeten de College's eerst maar eens snijden in het aantal duurbetaalde ambtenaren op hun stadhuizen.




Ingezonden persbericht