Gemeente Tilburg
Nieuwsbrief
woensdag

Datum
21 juli 2004
NIEUWSBRIEF TILBURGSE KERMIS

Woensdag 21 juli 2004

Dagelijkse nieuwsbrief voor de kermisexploitanten

Kermisprijzen
Afgelopen zondag heeft de jury een rondgang gemaakt over het kermisterrein. De jury bestaat dit jaar uit 6 personen, Jan van Riel, de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het beeldmerk van de Tilburgse Kermis 2004, is als jurylid toegevoegd.
Morgenochtend om 11.00 uur zal kermiswethouder Hans Janssen de prijzen uitreiken aan de winnaars op Het Laar. Dit onder het genot van een smakelijke brunch en een gezellig muziekje.
De weersvoorspellingen voor morgen zijn goed dus het beloofd een zonnige ochtend/middag te worden.

Caribische Donderdag
Samba! Morgen Caribische Donderdag. De gemeente Tilburg heeft alle exploitanten voorzien van een feestpakketje om hun attractie in Caribische sferen te brengen.
Vanaf 17.00 uur zal Joe Carioka Percussion Group van plein naar plein trekken en hun slagwerkkunsten vertonen. Zou u rekening willen houden met uw muziek indien ze bij u in de buurt zijn.

Reuzenraddiner
TV-kok Joop Braakhekke kookt vanaf 18.30 uur voor een uitverkocht reuzenrad het Reuzenraddiner. In totaal 120 gasten laten zich bedienen door studenten van De Rooi Pannen die de gerechten uitserveren. Het Reuzenraddiner is een initiatief van de kermisorganisatie dat enthousiast is opgepakt door De Rooi Pannen.
Enkele van de speciale gasten zijn Vader Abraham, Corry Konings, Guus Meeuwis en natuurlijk uw kermisbond(en), namens de NKB de heer Jan Boots en namens de BOVAK de heer Bertus Donks.

In de gloria, in de gloria
Wout Verbeek van De Scream op het Koningsplein is vandaag jarig. Van harte gefeliciteerd.

Informatie nieuwsbrief

Uw berichten vermelden wij graag in de nieuwsbrief. De redactie van de nieuwsbrief is te bereiken via het coördinatiecentrum op de Heuvel, telefoonnummer 013 542 94 29.

Het weer van morgen

Donderdag overdag schijnt geregeld de zon en loopt de temperatuur op naar zomerse waarden. Op veel plaatsen wordt het 26 graden of warmer, alleen vlak aan zee is het een paar graden koeler. In de loop van de middag en avond kan er opnieuw een enkele onweersbui ontstaan.

---- --

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 99 52
Faxnummer
013 542 93 09

Concernstaf
Bestuurssecretariaat
Bestuursadvisering
Communicatie
Financiën
Informatie & Automatisering
Personeel & Organisatie
Beleidscontrol & Instrumentatie
Veiligheid

Nummer

Datum
20 juli 2004

Tweede Caribische Donderdag op Tilburgse Kermis

Joe Carioka Percussion Group overal te zien op de kermis

Joe Carioka Percussion Group is een van de toppers op de Caribische Donderdag. Voor de tweede Caribische Donderdag op de Tilburgse Kermis is deze wervelende slagwerkshow vanaf 17.00u te beluisteren op de diverse pleinen van de Tilburgse Kermis. Na Roze Maandag is de donderdag de tweede grote themadag op de kermis. Exploitanten richten hun attracties op tropische wijze in en ook de horeca zorgt voor een Caribische sfeer.

Eerste Kindermiddag
Vanmiddag is om 13.30u de eerste Kindermiddag op de Tilburgse Kermis geopend. Wethouder Hans Janssen liet samen met tientallen kinderen en hun ouders ballonnen in de Tilburgse kleuren blauw en geel. Hieraan is een wedstrijd verbonden. De kinderen kunnen bonnen winnen voor speelgoedwinkel Bart Smit. Naast deze balonnenwedstrijd die de hele middag duurt lopen er speciale clowntjes rond, Railrunnerhazen die gratis railrunnerkaartjes uitdelen en is Sponge Bob vanaf 17.00 uur aanwezig voor een Meet & Greet. Op de hele kermis lopen vanmiddag opvallend veel kinderen met eventuele begeleiders rond.

Kermisprijzen
Afgelopen zondag heeft de vakjury van de Kermisprijzen een rondgang gemaakt over het kermisterrein. Morgenochtend om 11.00 uur zal kermiswethouder en juryvoorzitter Hans Janssen de prijzen uitreiken aan de winnaars op evenemententerrein ÂŽt Laar. Dit gebeurt tijdens een speciale brunch die de gemeente verzorgt voor de kermisexploitanten.
Overigens is aan deze vakjury Jan van Riel toegevoegd. Hij is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het beeldmerk van de Tilburgse Kermis 2004.

Publieksprijs
Morgenavond reikt wethouder Janssen de kermispublieksprijs uit om 20.00u. Deze gaat naar de attractie die door het publiek als meest sensationeel, uniek of spectaculair wordt beschouwd. Via www.tilburgsekermis.nl en de bon uit de kermiskrant kunnen kermisbezoekers hun voorkeur kenbaar maken.



Gemeente Tilburg