PERSBERICHT

Voetbal én entertainment vervolgd
bij 19-e Holland Cup in Almere

Woensdag 21 juli zijn op 20 velden van vijf voetbalclubs in Almere tientallen voorrondewedstrijden om de Holland Cup afgewerkt. In totaal doen 3000 spelers uit 19 landen mee aan dit grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland.

Ook het entertainmentprogramma is woensdagavond vervolgd op het grote podium aan de Grote Markt. Hier vermaakte de jeugd zich meer dan uitstekend tijdens de Coca Cola Beach Party. De 'yell contest', een speciaal georganiseerde wedstrijd welk team de mooiste strijdkreet slaakte, werd gewonnen door het jongensteam van Merchtem 2000 uit België, voor het meisjesteam van Vejle B uit Denemarken en het meisjesteam van BK Klitten uit Denemarken. Zij werden voorzien van fraaie prijzen.

In de VIP-ruimte van Cafe Man At Work aan de Grote Markt in Almere waren diezelfde avond tientallen teamleiders aanwezig bij de officiële ontvangst door het gemeentebestuur en de organisatie. Wethouder H. Smeeman van de gemeente Almere begroette de afgevaardigden van de internationale ploegen. Op hun beurt gaven de teamleiders de wethouder uiteenlopende relatiegeschenken. De gemeentebestuurder was aangenaam verrast over zoveel symbolen van erkentelijkheid.

Deelnemende teams uit de Verenigde Staten en uit 18 Europese landen vervolgen het voetbaltoernooi om de Holland Cup op donderdag 22 en vrijdag 23 juli met de poulewedstrijden in elf leeftijdscategorieën. Het toernooi verloopt, ondanks de veranderingen in de speelschema's na de afgelastingen op de eerste speeldag en het onweer aan het eind van de tweede speeldag, op schema. De finalewedstrijden worden op zaterdag 24 juli afgewerkt op sportpark Klein Brandt van AS'80. Daar worden ook de prijzen uitgereikt op het podium.

Entertainment

Op hetzelfde podium vindt tijdens de Holland Cup iedere avond een entertainmentprogramma plaats, dat niet alleen bedoeld is voor de duizenden deelnemers, maar ook voor inwoners en bezoekers van Almere. Op donderdag 22 juli is dat vanaf 19.30 uur de Veronica Filmtour (met onder andere een uitzending van het programma Summer Happiness met Jorinde Moll) en op vrijdag 23 juli van 19.30 tot 22.30 uur een Surprise Party.

In het Holland Cup Centrum, dat dit jaar is gehuisvest in sporthal Fanny Blankers Koen aan de Marathonlaan in Almere Stad, eten alle deelnemers. Ook is hier het informatiecentrum, het coördinatiecentrum en een EHBO post gevestigd. De deelnemende jeugdvoetballers verdringen zich met name om de borden waarop alle uitslagen en (internationale) perspublicaties staan vermeld. Deze gegevens worden ook dagelijks op de Internetsite www.hollandcup.nl ververst.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (