Persbericht

Beek Auto Racing blaast race-klassieker nieuw leven in

Den Haag, 16 juli 2004. Autocoureur Fred Frankenhout kan op een mooie, succesvolle autosportcarrière terugkijken. Hij behaalde vijf nationale titels en won in 1975 bovendien twee races van het Europees toerwagenkampioenschap met een fabrieks-Opel Commodore. Deze unieke auto is nu terug op de circuits, met Frankenhout achter het stuur! Beek Auto Racing, de specialist op het gebied van sportieve auto's en raceauto's, heeft de race-klassieker in drie jaar tijd compleet gerestaureerd.

Nadat hij vier nationale titels op rij had gewonnen, brak Fred Frankenhout in 1974 ook internationaal door. Met een Opel Commodore eindigde hij op de vierde plaats in de zeer zware 24-uursrace van Spa-Francorchamps. In 1975 kreeg hij mede daarom de beschikking over een echte fabrieksauto: een Opel Commodore GS/E, voorzien van een 2,8 liter, 285 pk sterke zescilinder lijnmotor met benzine-injectie. In de kleuren van sponsor Levi's won hij dat jaar de EK-races op de circuits van Monza en Imola. Klaas van Vuure, thans mede-eigenaar van Beek Auto Racing, was destijds zijn monteur.

Vijf jaar geleden liep Van Vuure 'toevallig' tegen Frankenhouts Commodore uit 1974 op. Drie jaar geleden begon de restauratie van de auto, die tegelijkertijd werd omgebouwd tot een exacte kopie van de succesvolle fabrieks-Commodore. "De auto had vele jaren stilgestaan, met alle gevolgen van dien", vertelt Klaas van Vuure. "We hebben alleen al 400 uur aan de carrosserie gewerkt. Beek Auto Racing heeft de auto geheel in eigen beheer gerestaureerd en omgebouwd tot de specificaties van de fabrieks-Commodore."

Dit jaar maakt Fred Frankenhout zijn rentree met zijn Opel Commodore, alsof de tijd 29 jaar heeft stilgestaan. Hij rijdt in de klasse Youngtimers, voor raceauto's van 1966 tot en met 1976. Net als in 1975, rijdt de fabrieks-Opel Commodore ook nu weer vooraan. Recent won Frankenhout zijn eerste race met de fraaie klassieker op Circuit Park Zandvoort! De concurrenten van de nog steeds supersnelle coureur gaan zware tijden tegemoet. "Ik rijd nu rondetijden van twee minuten op Circuit Park Zandvoort. Beek Auto Racing werkt nog aan de wegligging en aan de versnellingsbak. Daarna verwacht ik rondetijden van 1:57 te kunnen rijden", aldus de zeer tevreden Frankenhout.

Beek Auto Racing is gevestigd aan de Weser 6 in Den Haag (Industrieterrein Forepark, vlak naast de A4). Voor nadere informatie: www.beekautoracing.nl of 070-3206579..

voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Klaas van Vuure, tel. (070) 3206579 of (06) 2062 9473.

---- --