Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 22 juli 2004

* BEJAARD ECHTPAAR KOMT OM HET LEVEN BIJ AANRIJDING

(Zie ook persbericht van 22/07/2004, middaguitgave) BLEISWIJK - Woensdagmiddag omstreeks tien over twee kwam een bejaard echtpaar uit Rotterdam in hun personenauto om het leven bij een aanrijding op de Provincialeweg N209. De personenauto, bestuurd door een 84-jarige man uit Rotterdam, met als mede-inzittende zijn 77-jarige echtgenote, kwam door nog onbekende oorzaak op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht en kwam daarbij frontaal in botsing met een vrachtwagen, bestuurd door een 27-jarige man uit België. Het echtpaar overleed ter plaatse aan hun verwondingen.
De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding met dodelijke afloop in.


* BRANDJE IN HENNEPKWEKERIJ
SCHIEDAM - Woensdagmiddag ontstond, doordat was geknoeid met de stroomvoorziening voor een hennepkwekerij, een brandje in een bedrijfspand in de Nieuw-Mathenessestraat. De brandweer bluste het vuur. Politiemensen van het district Schiedam ontdekten daarna dat zich in het bedrijfspand, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping, hennepkwekerijen bevonden. In totaal werden 2373 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Tevens werd de elektriciteit afgesloten. Naar de eigenaar van de kwekerijen wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Woensdagavond kort na half tien kwamen drie mannen in een belwinkel op het Mathenesserplein bij de 27-jarige eigenaar verhaal halen over een privékwestie. In het kantoortje van de zaak ontstond daarbij een worsteling, waarbij de 27-jarige man met een vuurwapen op zijn hoofd werd geslagen en met een mes werd gestoken.
De drie mannen vluchtten daarna de zaak uit, terwijl het slachtoffer door een vriend naar het Erasmus Medisch Centrum werd vervoerd, waar hij aan zijn opgelopen steekwonden werd behandeld. Door de recherche van het district Rotterdam-West wordt een onderzoek naar de toedracht van de steekpartij en naar de drie daders ingesteld.

Middaguitgave woensdag 21 juli 2004

* TWEE VUURWAPENS AANGETROFFEN;VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmorgen vroeg, rond half zeven, stelde politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderster naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in, in een woning aan de Achterdonk. Tijdens dit onderzoek werden twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van de woning en de vuurwapens, een 46-jarige Rotterdammer, werd in zijn woning aangehouden. De verdachte zal vrijdag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* TWEE MENSEN OVERLEDEN NA AANRIJDING
BLEISWIJK - Woensdagmiddag omstreeks tien over twee kwamen twee inzittenden van een personenauto om het leven na een aanrijding op de Provincialeweg N209. De personenauto belandde door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft waarna een frontale botsing ontstond met een vrachtwagen. De twee inzittenden van de auto, een man en een vrouw, overleden ter plaatse aan hun verwondingen.
De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* IDENTITEIT OMGEKOMEN VRACHTWAGENCHAUFFEUR BEKEND

(zie ook persbericht woensdag 21 juli ochtendeditie) ROTTERDAM - Na onderzoek is gebleken dat de vrachtwagenchauffeur die vanmorgen bij het ongeval op de A16 ter hoogte van Prins Alexander om het leven kwam, een 39-jarige Belg is. De man was afkomstig uit Anderlecht en overleed kort na het ongeval ondanks reanimatie door personeel van het medische noodteam. De Technische Ongevallen Dienst heeft vastgesteld dat een te hoge snelheid vermoedelijk de oorzaak van het ongeval is geweest. Door de snelheid in de bocht is de lading gaan schuiven en is de auto gekanteld.

Ochtenduitgave woensdag 21 juli 2004