AutoRai

22-7-2004

Volkswagen in teken van verfijning in modeljaar 2005

Met uiteenlopende vernieuwingen op alle modellen, heeft Volkswagen koers richting modeljaar 2005 gezet. Van compacte Lupo tot luxueuze Phaeton heeft de fabrikant de uitrusting, de aandrijving en ook het veiligheidsniveau fijn geslepen.

Alle uitvoeringen van de Lupo zijn standaard voorzien van ABS. De prijs van de Lupo met ABS begint bij 11.265,- Ook is er veiligheidsnieuws voor de Polo, de Golf Variant, de Bora, de Bora Variant en de Sharan. Bij deze modellen is de middelste zitplaats achterin voortaan voorzien van een driepuntsgordel en een hoofdsteun. De overige modellen waren reeds voorzien van dit veiligheidsitem.

Touran
Volkswagens topper in de compacte MPV-klasse, de Touran, kent een aantal wijzigingen dat het comfort verhoogt en de gebruiksmogelijkheden vergroot. Een nieuwe optie voor dit model is het multifunctionele stuurwiel, waarmee de bestuurder makkelijk en veilig zowel de radio als de telefoon kan bedienen. De Touran Trendline en Highline krijgen standaard een in hoogte en lengte verstelbare middenarmsteun. Extra laadmogelijkheden voor de Touran Trendline en Highline ontstaan door de standaard neerklapbare leuning van de rechter voorstoel. Op deze wijze passen er voorwerpen met een lengte van 2,61 meter in de auto. Ook praktisch: bij het naar voren klappen van de rugleuning (van de rechter voorstoel) vormt de bovenzijde een stevige tafel.

Touareg
De Touareg met V6-motor krijgt bijna tien procent meer vermogen. De 3,2-litermotor levert maximaal 177 kW/241 pk, net als in de Phaeton. Hierdoor nemen ook de prestaties iets toe. De sprint vanuit stilstand tot honderd kilometer per uur vergt 9,8 seconden en de topsnelheid stijgt tot 211 kilometer per uur (versie met luchtvering). De prijs van de Touareg 3.2 V6 bedraagt 60.870,-.

Phaeton
In het nieuwe modeljaar beschikken alle Phaetons over permanente vierwielaandrijving. Deze vernieuwing betekent dat de Phaeton V6 geleverd wordt met 4MOTION-vierwielaandrijving en een zesversnellingsautomaat met Tiptronic-functie. De prijs van de Phaeton 3.2 V6 bedraagt 84.495,-. Op bestelling is deze Phaeton ook als verlengde versie leverbaar: deze is 120 mm langer.