Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 14 juli 2004 Datum: 22-07-2004

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending. Bouwvergunning

* Oprichten bijkeuken, Vierendeel 35, Ten Boer (07-07-04);
* Vergroten woning, carport in berging veranderen, plaatsen carport, Fazanthof 2, Ten Boer (01-07-04);

* Plaatsen 2 dakkapellen, wijzigen achtergevel, verwijderen schoorsteen en vervangen dakpannen, K. de Boerweg 11, Woltersum (29-06-04);

* Plaatsen kippenren, Eemskanaal nz. 4, Woltersum (28-06-04);
* Vergroten woonkamer, keuken en berging, Groene Zoom 7 en 9, Ten Boer (30-06-04);

* Plaatsen installatie en bedrijfsgebouw, Grasdijkweg 2, Garmerwolde (08-07-04).

Sloopvergunning

* Paardenstal, Boltweg 36, Ten Boer (06-07-04).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
* Vergroten werktuigenberging, Bouwerschapsweg 33, Ten Boer, (01-07-04);

* Verwijderen asbestplaten veeschuur, Hemerterweg 2, Lellens (01-07-04);

* Vergroten woning, Burg. Triezenbergstraat 18, Ten Boer, (05-07-04);

* Vergroten ligboxenstal, Bloemhofweg 18, Ten Post (02-07-04);
* Plaatsen dubbelzijdige dakkapel, Ommelanderstraat 21, Ten Boer, (08-07-04);

* Slopen observatiehuisje, Lageweg Thesinge (07-07-04);
* Wijzigen eerder verleende bouwvergunning, Populierenlaan 3, Sint Annen (09-07-04).

Vastgesteld bestemmingsplan "Dijkshorn"
Burgemeester en wethouders maken, ter uitvoering van het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2004 het bestemmingsplan "Dijkshorn" heeft vastgesteld.
Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht. Het bestemmingsplan voorziet in een nieuwe uitbreidingslocatie voor de kern Ten Boer.
Aan de noordoostzijde van de kern Ten Boer wordt een nieuwe woonwijk aangelegd, vindt een uitbreiding van het bedrijventerrein plaats en wordt ruimte gereserveerd voor een transferium. In dit nieuwe bestemmingsplan wordt een visie gegeven op het planologisch-juridische kader voor deze totaalontwikkeling aan de noordoostzijde van Ten Boer.

De wijzigingen hebben betrekking op:

* het aanwijzen van een gedeelte van het plangebied als "archeologisch waardevol gebied" met de daarbij behorende voorschriften en

* het laten vervallen van een fiets-/voetpad (was opgenomen in de ontwikkelingsschets).

Het vastgestelde bestemmingsplan (inclusief de notitie zienswijzen en een overzicht met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen) ligt met ingang van 15 juli 2004 gedurende 4 weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Tijdens deze periode kunnen bedenkingen worden ingebracht door:
* degene die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
* belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is gebleken binnen de termijn op het ontwerp-bestemmingsplan te reageren;

* een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

De schriftelijke bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan moeten worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen.

Helikopter boven Ten Boer
De burgemeester heeft toestemming verleend voor het landen en opstijgen van een helikopter op het grondgebied van de gemeente. De helikopter gebruikt een perceel land aan de Bouwerschapweg. De toestemming is geldig in de periode 19 juli tot 20 augustus. Er wordt alleen gevlogen als de omstandigheden gunstig zijn voor het maken van fotos.
Doel van de helikoptervluchten boven de gemeente Ten Boer is dus het maken van fotos. Deze fotos worden gebruikt voor een uit te geven boerderijenboek.

Mandaatbesluit bestuursdwang Gezondheids- en welzijnswet voor Dieren De burgemeester van Ten Boer maakt bekend, dat zij de bevoegdheid tot het toepassen van bestuursdwang ingevolge artikel 74 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren heeft gemandateerd aan de chef van de basiseenheid Uithuizen van de regiopolitie Groningen. De Minister heeft een aantal soorten van dieren aangewezen die niet door particulieren gehouden mogen worden. Met dit besluit krijgt de politie de bevoegdheid deze dieren in beslag te nemen en aan te bieden voor euthanisering.

Monumentenwet
De burgemeester maakt bekend dat de volgende monumentenvergunning is verleend:

* Voor het plaatsen van een tuinhuisje bij het gemeentehuis, H. Westerstraat 24, Ten Boer.

Vakantie ombudsfunctionaris
Gedurende de dinsdagen 27/7, 3/8, 10/8 en 17/8 is de ombudsfunctionaris niet beschikbaar voor het telefonisch spreekuur. Met ingang van 24 augustus 2004 kunt u hem weer bereiken.

Vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan:
* Buitengebied: Voor het vergroten van de ligboxenstal aan de Bloemhofweg 18 te Ten Post;

* Sint Annen: Voor het wijzigen van de eerder verleende bouwvergunning voor de Populierenlaan 3 te Sint Annen.

De aanvragen liggen van 15 juli tot en met 12 augustus ter inzage in het gemeentehuis. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zienswijzen indienen.
Voor nadere informatie: mevrouw Zuidema, tel. 3028842.