Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Aanrijding in de mist

SOEST In de vroege ochtend van donderdag 22 juli raakte een passagier van een auto gewond bij een ongeval.

Rond 05.00 uur reed een 18-jarige automobilist uit Soest over de Stadhouderslaan, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting van Soest. Bij hem in de auto zat een 17-jarige jongen eveneens uit Soest.

Vermoedelijk door de dichte mist in combinatie met een, gezien de omstandigheden, te hoge snelheid, zag de bestuurder de rotonde aan het einde van de Stadhouderslaan te laat, reed rechtdoor en kwam daardoor in botsing met de rotonde. De bestuurder liep geen letsel op, maar zijn 17-jarige passagier werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Uit een blaastest bleek dat de 18-jarige bestuurder niet had gedronken.

Onder invloed

EEMDIJK In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli werd een snorfietser aangehouden.

Rond 01.20 uur controleerden politiemensen een 17-jarige snorfietser uit Amersfoort op de Vaartweg. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Aanrijding met rotonde

SOESTERBERG Op woensdag 21 juli botste een automobilist op een rotonde. Hij bleek - niet voor de eerste keer - teveel gedronken te hebben.

Rond 22.55 uur reed een 41-jarige automobilist uit Amersfoort over de Amersfoortsestraat, komende uit de richting van den Dolder en gaande in de richting van Amersfoort. Vermoedelijk doordat hij onder invloed van alcohol verkeerde, reed hij op een rotonde rechtdoor en kwam daardoor in botsing met de rotonde. Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat de bestuurder naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politie bureau blies hij 775 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat de bestuurder een ontzegging voor het besturen van een motorrijtuig had en dus geen auto had mogen besturen. Ook bleek hij nog voor bijna veertienhonderd euro aan boetes c.q. 34 dagen vervangende hechtenis te hebben openstaan voor het eerder rijden onder invloed van alcohol. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rij-ontzegging. Nadat hij voor het laatstgenoemde was heengezonden, werd hij aangehouden voor de openstaande boetes. Hij is in het politiebureau ingesloten.