Politie Groningen

Persberichten donderdag 22 juli 2004

Provincie Groningen 22-07-2004 -

Oude Pekela: Hoogezandster aangehouden voor diefstallen personeelsruimtes
Met de aanhouding van een 36-jarige inwoner van Hoogezand heeft de politie zeven insluipingen opgelost die in juni en juli hebben plaatsgevonden in de magazijnen en personeelsruimtes van diverse winkels op of nabij het winkelcentrum De Helling in Oude Pekela. De man had daarbij diverse portemonnees, enkele mobiele telefoons en een laptop buitgemaakt. Hij heeft de verschillende zaken bekend. De man, die vaker met justitie in aanraking is geweest, is na voorgeleiding aan de Rechter Commissaris in bewaring gegaan.

De Hoogezandster die gedurende de openingstijden van de winkel brutaalweg naar de overige ruimtes doorliep, is enkele keren bijna betrapt geweest bij de diefstallen, maar kon er telkens op tijd tussenuit knijpen. Later bleek vaak dat er iets weg was en werd er verband gelegd met deze man. In enkele gevallen zijn van zijn activiteiten videobeelden gemaakt en onder meer gebruikt in het opsporingsprogramma Opsporing Noord. Aan de hand van deze beelden en een goed signalement werd de identiteit van de verdachte snel bekend, waarna hij werd aangehouden. Van de buit is niets terug gevonden.

Wildervank: Snelheidscontrole
Op de Kielsterachterweg bij Wildervank werden 340 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 98 te hard. Dat is bijna 30 procent. De hoogst genoteerde reed 118 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan.

Groningen: bon voor tippelen
Een 34-jarige prostituee is Woensdagnacht op de Noorderhaven in Groningen bekeurd voor het tippelen buiten de toegestane zone. Ze is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring werd ze weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanhouding voor rijden op gestolen bromfiets De politie heeft woensdag een 23-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Hij werd op een terrein aan de Pop Dijkemaweg aangetroffen door enkele stadswachten. Bij het zien van de stadswachten keerde hij om en verdween naar het betreffende terrein. Bij onderzoek bleek dat er met het framenummer geknoeid was. Vermoedelijk ging het om een bromfiets die eerder gestolen is in de stad. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: bijtende hond
De politie heeft woensdag een onderzoek ingesteld naar klachten over gevaarlijke honden die zich bevonden op een veldje bij de Robbeplaat in Delfzijl. Het bleek om twee grote honden te gaan van een bewoner van Robbenplaat die beweerde dat de honden waren ontsnapt. In de tussentijd had een van de honden een buurtgenoot in het been gebeten en een andere hond aangevallen. De buurtbewoner heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen voor de bijtwond. De eigenaar van de honden is aangezegd dat de politie een rapportage maakt voor de burgemeester om de honden als gevaarlijk te beschouwen. De politie heeft de slachtoffers geadviseerd de medische kosten en eventuele andere schade op de eigenaar te verhalen.