Ariba kondigt cijfers derde kwartaal aan

Schiphol-Rijk/ Haasrode, 22 juli 2004 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management, kondigt vandaag de resultaten aan van het derde kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2004.

De inkomsten uit het derde kwartaal van fiscaal jaar 2004 bedroegen US $ 53,0 miljoen. In het derde kwartaal van fiscaal jaar 2003 bedroegen deze inkomsten US $ 56,6 miljoen. De inkomsten uit softwarelicenties bedroegen US $ 15,5 miljoen. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroegen deze US $ 21,3 miljoen. De inkomsten uit onderhoud en service in het derde kwartaal bedroegen US $ 37,5 miljoen. Vorig jaar was dit US $ 35,3 miljoen. Het netto verlies in het derde kwartaal bedroeg US $ 7,6 miljoen, ofwel US $ 0,17 per aandeel. Vorig jaar was dit verlies US $ 3,4 miljoen, ofwel US $ 0,08 per aandeel.

Fusie met FreeMarkets afgerond
Op 1 juli 2004 heeft Ariba de fusie met FreeMarkets afgerond. Op die datum is een reverse stock split uitgevoerd, waarbij zes oude aandelen Ariba zijn omgeruild voor 1 nieuw aandeel Ariba. De fusie zorgt voor de meest complete leverancier op het gebied van Spend Management-oplossingen door de combinatie van de beste technologie en de meest professionele sourcing- en services-expertise.

"Dit was een solide kwartaal voor Ariba", aldus Bob Calderoni, CEO en Chairman van Ariba. "Inmiddels hebben we de fusie met FreeMarkets kunnen afronden en hebben we veel vooruitgang geboekt in het uitvoeren van onze gezamenlijke integratieplannen. Tegelijkertijd hebben we een aantal nieuwe klanten binnengehaald en zijn we gestart met gezamenlijke activiteiten voor klanten."

Contracten nieuwe en bestaande klanten
Ariba wist in dit kwartaal contracten te tekenen met diverse nieuwe klanten en contracten met bestaande klanten uit te breiden. Hieronder bevinden zich onder meer klanten als: The Goodyear Tire & Rubber Company, Renault, PSA Peugeot-Citroen, Telefonica S.A. en T-Systems International GmbH.

Voor het volledige persbericht: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=2460

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.