Politie Gelderland-Zuid

Project 'Blik op veilig' woensdag

Nijmegen 22-07-2004 - (08)

Woensdagmiddag en -avond heeft het team Verkeershandhaving samen met het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) opnieuw grootschalige alcoholcontroles gehouden tijdens de Vierdaagsefeesten. Hierbij reden in totaal 6 van de 2941 gecontroleerde bestuurders onder invloed.

Vanaf 16.00 uur s middags controleerde het KLPD op de Wijchenseweg/A326 in totaal 1500 automobilisten. Daarvan reden vier bestuurders onder invloed. Van een bestuurder die 795 ugl blies bij de ademanalyse (220 ugl is de maximum toegestane wettelijke grens) is het rijbewijs ingenomen. Ook is een bekeuring uitgedeeld voor rijden zonder geldige apk en eentje voor onverzekerd rijden.

Het Verkeershandhavingsteam van Blik op veilig heeft op het Industrieplein en de Tunnelweg gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee bestuurders zaten met teveel alcohol op achter het stuur. Dit betrof een bromfietsbestuurder die 655 ugl blies en een automobilist die al eerder is aangehouden voor rijden onder invloed. Dit keer blies de man 475 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen. In totaal moesten 1441 bestuurders een blaastest doen.

Daarnaast zijn 15 bestuurders bekeurd voor rijden zonder gordel, een bestuurder voor rijden zonder rijbewijs en een bromfietsbestuurder voor het rijden zonder valhelm.

Gedurende de Vierdaagsefeesten voert het team Verkeershandhaving in samenwerking met het KLDP elke dag alcoholcontroles uit. Deze beginnen al in de loop van de middag en gaan ook s nachts door. De controlelocaties verschillen per dag. Een promotieteam van 'Fris Rijdt!' haakt bij de alcoholcontroles aan en deelt voorlichtingsmateriaal over alcoholgebruik in het verkeer met een kleine attentie uit aan het publiek.

Tijdens de controles wordt getracht de doorstroming van het verkeer staduitwaarts zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.