Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dierenmishandeling

ZEIST Op woensdag 21 juli werd door een medewerkster van de Dierenbescherming van Zeist aangifte gedaan van een uiterst laffe dierenmishandeling.

Op 29 juni 2004 kwam bij de Dierenbescherming in Zeist de melding binnen van een dierenmishandeling. Een inwoonster van Zeist had op die dag gezien dat twee jongens, broertjes die in de buurt van de getuige woonden, aan het voetballen waren met een levend, in een handdoek gewikkeld, konijn. De vrouw bedacht zich geen moment, pakte de handdoek met daarin het konijn en liep daarmee naar de woning van de moeder van de twee jongens. Zij sprak de moeder aan en verzocht haar het konijn goed te verzorgen of anders zou zij zelf het konijn meenemen. De moeder haalde haar schouders op en zei dat de buurvrouw het konijn dan maar mee moest nemen.

De buurvrouw ging met het diertje naar een dierenarts. Daar bleek dat het konijn ernstig gewond en verwaarloosd was. Het beestje is behandeld door de dierenarts en inmiddels ondergebracht bij een knaagdierenopvang om daar verder te worden behandeld en te herstellen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar deze dierenmishandeling.

Geluidsoverlast

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 21 juli werd een man aangehouden na het veroorzaken van geluidsoverlast.

Rond 06.20 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van de Van Berckstraat veel geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaakte. Politiemensen gingen ter plaatse en hoorden zeer harde muziek. Van een buurtbewoner vernamen zij dat de geluidsoverlast al om 04.00 uur was begonnen.

Op kloppen en aanbellen bij de betreffende woning werd aanvankelijk niet gereageerd, maar uiteindelijk kwam de bewoner, een 28-jarige man, toch aan de deur. Toen hem werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg voor het veroorzaken van geluidsoverlast, sloot hij de voordeur en weigerde die weer te openen.

Politiemensen gingen even later de woning binnen en hielden de bewoner aan. Hij bleek de geluidsoverlast met een televisie te hebben veroorzaakt. Deze werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief maakt schoon schip

BILTHOVEN / BAARN / DEN DOLDER / DRIEBERGEN Afgelopen week is een 37-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Getuigen zagen de man op zaterdag 10 juli op het Stationsplein in Baarn een fiets in zijn auto laden, waar al twee fietsen in lagen. Zij vonden dit verdacht en waarschuwden de politie. Ook noteerden zij het kenteken van de auto.

Hierdoor kon de politie de man even later op de Vuurseweg in Bilthoven aanhouden. Op het politiebureau bekende de man al snel de drie fietsen gestolen te hebben in Baarn en Bilthoven. Hij werd ingesloten voor verder verhoor.

In het onderzoek dat volgde bekende de man in de eerste maanden van dit jaar in totaal ruim 75 fietsen gestolen te hebben bij het station en winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven, het station in Den Dolder en de stations in Baarn en Driebergen. De man nam steeds één of enkele fietsen per keer weg met een auto. Daarna reed hij naar Utrecht waar hij de fietsen direct verkocht.

De man zit in bewaring en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Heling?

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 21 juli werden twee personen aangehouden op verdenking van heling.

Rond 20.00 zag een politiemam in zijn vrije tijd dat op de W. Banningstraat door twee personen goederen vanuit een kofferbak werden verkocht. Hij belde de politiemeldkamer, bleef de auto volgen en gaf zijn positie door. Een politie-eenheid werd hun kant op gedirigeerd en de auto met daarin de twee verdachten kreeg op de Jagersingel een stopteken.

In de auto bevonden zich een 19-jarige vrouw uit Den Dolder en een 20-jarige man uit Zeist. De auto werd door de man bestuurd. In de kofferbak van het voertuig werden een partij merkkleding en digitale cameras aangetroffen. De verdachten konden geen verklaring geven voor de aanwezigheid van deze goederen. Het tweetal werd aangehouden en de auto werd inclusief de kleding en cameras in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen.