Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie houdt dief aan

IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 21 juli omstreeks 13.15 uur een 36-jarige man uit Lagos aangehouden. De man wordt er van verdacht poststukken uit brievenbussen te hebben gehaald.

Volgens buurtbewoners zou de man in de dagen voorafgaande aan zijn aanhouding, vaker post uit brievenbussen op onder meer de Jan van der Heydenweg en de Paardenlaan hebben gehaald. Toen getuigen de man op woensdagmiddag weer zagen rommelen aan brievenbussen op de Jan van der Heydenweg, belden zij de politie.

Bij het zoeken naar sporen, waarbij ook een speurhond werd ingezet, werd een voorwerp aangetroffen die de man mogelijk had gebruikt bij de diefstallen uit de brievenbussen. Er wordt nader onderzocht wat voor poststukken er zijn gestolen. De man is ingesloten in het bureau.

Politie deelt bekeuringen uit

NIEUWEGEIN Op woensdag 21 juli tussen 07.30 en 10.00 uur hield de politie een gerichte controle in en om Schakelstede op bestuurders van bromfietsen/scooters. Er werden 36 voertuigen naar de controleplaats gebracht. Tegen 12 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor een te hoog vermogen en twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen.