Gemeente Tilburg

22-7-2004
Nieuw contract wijk- en buurtwerk Reeshof
Twern stuurt sterk op bijdragen en betrokkenheid van wijkbewoners

De wijkorganisatie Reeshof heeft begin dit jaar de vragen- en de behoeftes van wijkbewoners geïnventariseerd. Na deze inventarisatie heeft de gemeente een Programma van Eisen opgesteld voor het wijk- en buurtwerk Reeshof en aan De Twern offerte gevraagd. Op basis van deze offertes is besloten dat De Twern, net als andere jaren, aan de slag gaat in een wijk.
De manier waarop het subsidiecontract met De Twern voor het wijk- en buurtwerk tot stand gekomen is, is vernieuwend. Er is gewerkt volgens de nieuwe werkwijze zoals vastgesteld in Actief in de Wijk. De ervaringen die worden opgedaan in Reeshof worden zeker meegenomen bij de verder implementatie van 'Actief in de Wijk'.

Inhoud van het subsidiecontract
De vragen en behoeftes van de wijkbewoners zijn te verdelen over een aantal thema's zoals ontmoeting en recreatie voor ouderen en jongeren, informatievoorziening, veiligheid, speelplekken, kinderparticipatie en samenwerking. Enkele projecten die De Twern uit gaat voeren zijn het opzetten van activiteitencommissies voor jongeren en ouderen, het ontwikkelen van een speelplekkenplan, oprichten van een kinderraad en deelname aan het Veiligheidsplatform.
De Twern gaat ten behoeve van veiligheid vooral de contacten tussen volwassenen en rondhangende jongeren bevorderen. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat het aantal klachten over rondhangende jeugd afneemt. Ook zit in het programma dat met de buurtbewoners spelregels worden afgesproken voor Reeshofpark.