AutoRai

22-7-2004

Nissan scherpt talenten Patrol aan

Nissan geeft de Patrol flink wat extra bagage mee om zich in het 4x4-segment schrap te zetten. Met een completere uitrusting en een aangescherpt uiterlijk marcheert deze icoon in de wereld van de terreinautos richting 2005.

Het vernieuwde model schittert medio augustus als wereldprimeur op de 4x4-show in het prestigieuze Franse skioord Val dIsère.

De tiendaagse show, die zijn deuren opent op 13 augustus, staat helemaal in het teken van vierwielaangedreven autos en aanverwante artikelen en bezigheden. Een onderdeel is bijvoorbeeld het rijden van trials in de bergen. Van oudsher is de tentoonstelling een trefpunt voor liefhebbers van 4x4. Voor Nissan is dit dan ook de perfecte plek om de Patrol in de schijnwerpers te zetten en het model op de stand van Nissan de hoofdrol te laten spelen.

In de basis is de Patrol onveranderd. De nieuwkomer is even vertrouwd, robuust en duurzaam als zijn voorganger. Nissan heeft de auto echter toegerust met een luxer interieur en uitgebreide standaarduitrusting. Ook zijn er meer opties beschikbaar, zoals een geïntegreerd satellietnavigatiesysteem. Bovendien is het interieur aangepast waardoor het fris voor de dag komt. De viercilinder 3.0 Di-dieselmotor in de vierwielaangedreven reus van Nissan levert bovendien meer vermogen en een aanzienlijk hoger koppel.

Icoon
Mario Canavesi, Senior Vice President Sales en Marketing van Nissan Europe is overtuigd van de talenten en slagkracht van deze auto, die valt te betitelen als een icoon in de 4x4-wereld. De Nissan Patrol is één van de laatste authentieke 4x4s op de markt en bezoekers van de show in Val dIsère behoren tot de meest enthousiaste 4x4-liefhebbers in de wereld. De Patrol en deze show zijn geknipt voor elkaar!, aldus Canavesi.

Al meer dan vijf decennia is de Nissan Patrol in productie. Overal in de wereld toont hij zijn krachten en is hij in touw voor mensen die met de auto hun boterham verdienen. In de loop der jaren is de auto behoorlijk veranderd, zonder dat de oervormen helemaal zijn verdwenen. De Patrol is er vandaag de dag in verschillende versies. De driedeurs is in zijn aard een taaie, harde werker, terwijl de vijfdeurs met zijn langere wielbasis zijn kwaliteiten ook voor gezinsgebruik etaleert. Deze variant is immers als vijf- en zelfs zevenzitter verkrijgbaar. Doordat de Patrol tot 3,5 ton aan aanhangwagengewicht mag trekken is de auto al jaren in trek bij mensen met paarden en eigenaren van boten.

De nieuwe Patrol zal eigenaren van het huidige model zeer zeker bekoren. Zij zullen geen alternatief vinden die de talenten van hun auto kan evenaren. Een op de vier eigenaren van het huidige model heeft eerder ook al een Patrol gereden. Het hogere niveau van luxe en de verbeterde afwerking van het interieur zullen bovendien een nieuw publiek trekken, aldus Canavesi.

De Salon de Val dIsère is van 13 tot en met 22 augustus.