Utrecht stad 12.00 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten disticten Utrecht stad

Dode man aangetroffen

UTRECHT In een trapportaal van een appartementencomplex aan de Carry van Bruggenstraat heeft de politie woensdagmiddag een dode man aangetroffen.

De politie kreeg om 15.20 uur de melding binnen van een passant. Ter plaatse werd het levenloze lichaam van de man, een 35-jarige Utrechter, aangetroffen op de tweede verdieping van het appartementencomplex. De politie heeft in verband met mogelijke betrokkenheid een man aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak van het slachtoffer en onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.

Aanhouding veelpleger

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Steenweg een veelpleger aangehouden.Agenten zagen een man hen tegemoet fietsen terwijl hier een gesloten verklaring geldt. Hierop werd de man staande gehouden. De man wilde zijn naam niet opgeven, waarna de politie hem vroeg even in zijn zakken en tas te mogen kijken. In zijn broekzak trof de politie een los label van een kledingstuk. In zijn rugzak zat een blouse en een grote kniptang. Hij vertelde dat hij deze vandaag had gekocht, maar geen bon had meegenomen. De politie vertrouwde dit niet. De man, een 27-jarige Utrechter, werd aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hier bekende hij de diefstal van de blouse. De man is ingesloten.

Beroving

UTRECHT Op het Jaarbeursplein werd woensdagnacht een man beroofd van zijn digitale camera.De politie kreeg de melding omstreeks 02.00 uur binnen dat een man beroofd was van zijn camera. Agenten zagen twee mannen lopen die voldeden aan het opgegeven signalement van de aangever. Tijdens het aanspreken van één van de verdachten zagen agenten dat er een zwart bandje uit de jas stak. Hierop werd de man, een 32-jarige man (woonplaats onbekend), aangehouden. Agenten zagen dat er inderdaad een fotocamera in de jas verstopt zat. Tijdens de aanhouding begon de man zich te verzetten, waarna hij geboeid is overgebracht naar het politiebureau. Ook werd een tweede verdachte aangehouden, een 47-jarige man uit Utrecht. Of hij betrokken is bij de beroving wordt nader onderzocht. Beide verdachten werden ingesloten voor verder onderzoek.

Start buurtonderzoek vermiste vrouw

UTRECHT Naar aanleiding van de vermissing van een 34-jarige vrouw uit Utrecht start de politie een buurtonderzoek in de omgeving van de woning van de vrouw. De vrouw is op vrijdag 16 juli om 07.00 uur voor het laatst in haar woning aan de Balderikstraat gezien. Buurtgenoten wordt gevraagd of zij de vrouw na dat tijdstip hebben gezien. Het signalement van de verdwenen vrouw luidt: blanke huidskleur, stevig postuur, 1.80 meter lang, brildragend en bruin haar met een slag tot op haar schouders. Gegevens over haar kleding zijn niet bekend. De oorzaak van haar verdwijning is tot op heden nog niet uit het onderzoek gebleken. Eventuele getuigen die de politie met informatie kunnen helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie (afdeling Divisie Recherche) via het telefoonnummer 0900 8844.