Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht 22-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Illegaal venten ten behoeve van leukemiepatientjes

MAARN Op woensdag 21 juli werd een man aangehouden voor illegaal venten.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Planetenbaan kaarten aan het verkopen was en de melder vertrouwde dit niet. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de kaartenverkoper op de Mercuriushof aan. De jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar, bleek niet in het bezit van een vereiste ventvergunning. Hij werd aangehouden.

De jongen verklaarde in opdracht van een bedrijf uit Rhoon setjes van vijf kaarten à 5,95 per setje te verkopen. Van dit bedrag was 1,50 voor de verkoper. De opbrengst zou ten goede komen aan een stichting in Den Haag, die zich bekommerde over kinderen met leukemie.

Uit onderzoek is gebleken dat ook elders in de regio Utrecht en daarbuiten op dezelfde manier de kaarten aan de man worden gebracht. Zo werd onlangs een verdachte in Houten voor hetzelfde feit aangehouden en bekeurd. Daarbij bleek dat slechts een beperkt percentage, in ieder geval minder dan dertig procent, van de opbrengst van 5,95 daadwerkelijk bij de stichting voor de leukemiepatientjes terecht kwam en dat het organiserende bedrijf de helft van de winst opstreek. Tegen de 16-jarige verdachte is proces-verbaal voor illegaal venten opgemaakt.

Onder invloed

ELST In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juli werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.55 uur controleerden politiemensen op de Rijksstraatweg een 32-jarige automobilist uit Venray. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 545 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.