Ingezonden persbericht


Persbericht

Tele atlas en oracle gaan strategische alliantie aan

De Meern, 22 juli 2004 - Tele Atlas, één van de marktleiders op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van digitale geografische databases wereldwijd, heeft een strategisch samenwerkingsverband met Oracle, 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware, gesloten.

Door deze samenwerking kan Tele Atlas al zijn interne processen op Oracle softwareproducten baseren, van dataverzameling uit het veld tot aan het leveren van eindproducten. Door de inzet van Oracle s uitgebreide reeks van softwareproducten database-, middleware- en bedrijfsapplicaties - kan Tele Atlas een hogere performance en efficiency realiseren, producten sneller op de markt brengen en de kwaliteit van zijn database verbeteren.

Door deze wereldwijde samenwerking kan Tele Atlas kaartgegevens in het krachtige Oracle Database 10g spatial format leveren en kunnen Oracle gebruikers Tele Atlas kaarten in Oracle applicaties gebruiken.

De overeenkomst legt de nadruk op het leveren van online kaarten en het gebruik van kaartgegevens in combinatie met Oracle softwareproducten en diensten, met name op het gebied van CRM, E-business en Enterprise Resource Planning (ERP). Juist voor deze typische bedrijfsapplicaties groeit de behoefte aan locatie-gebaseerde componenten voor het managen van de buitendienst of de toeleverketen.

Deze samenwerking met Oracle past precies in ons huidige productaanbod en online strategie, aldus Alain De Taeye, Chief Executive Officer van Tele Atlas. Dit platform biedt ons hoogwaardige RDBMS (relationele database) functionaliteit met Spatial opties. Dit contract is het begin van een langdurige samenwerking met Oracle, waardoor we samen beter aan de wensen van onze klanten, partners en de markt kunnen voldoen.

De wereldwijde samenwerking tussen Tele Atlas en Oracle zal het voor Oracle gebruikers eenvoudiger maken om geografische gegevens in hun eigen oplossingen te verwerken. De volumes van dit soort gegevens nemen exponentieel toe; in nauwe samenwerking gaan Tele Atlas en Oracle de visuele weergave ervan op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk maken. Dit is tegenwoordig een kritisch vereiste voor veel bedrijven.

Er is een duidelijk argument voor een toonaangevende leverancier van digitale wegenkaarten zoals Tele Atlas om te profiteren van de uitgebreide spatial mogelijkheid van Oracle, zegt Steven Van Hoorebeke, VP & Country Managing Director van Oracle België en Luxemburg. De samenwerking tussen Tele Atlas en Oracle gaat overigens veel verder gaat dan alleen dit gebied. Tele Atlas heeft laten zien dat het één van s werelds meest kennisgedreven bedrijven is, dat begrijpt welke voordelen er behaald kunnen worden door een suite van vooraf geïntegreerde producten te gebruiken, waardoor de implementatie wordt versneld en er onmiddellijk besparingen op integratiekosten kunnen worden gerealiseerd. Klanten kunnen daardoor sneller profiteren van innovatieve producten. Oracle kan door de samenwerking met Tele Atlas haar gebruikers uitstekende kaart- en locatiecontent aanbieden.

Over Tele Atlas
Tele Atlas is een wereldwijd leider op het gebied van state-of-the-art geografische databases. Het bedrijf levert de meest accurate en gedetailleerde digitale wegenkaarten van Europa en Noord-Amerika en bereikt daarmee 343 miljoen inwoners in de meeste Europese landen en biedt 100% dekking in heel Noord-Amerika.