Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Uitgangspunten ontwerp bedrijventerrein Moerdijkse Hoek vastgesteld

De inhoudelijke uitgangspunten én de eisen waaraan het ruimtelijk ontwerp van het nieuwe bedrijventerrein Moerdijkse Hoek moeten voldoen, zijn door het college van GS vastgesteld.
Aan de hand hiervan kan begonnen worden met het ruimtelijk ontwerp voor het bedrijventerrein en de opstelling van de milieueffectrapportage.

Het pakket van eisen omvat concreet datgene waarop gelet moet worden om te komen tot een ruimtelijk ontwerp. Dit gaat dan om diverse zaken als: hoe omgegaan moet worden met de opzet en de inpassing van het bedrijventerrein in het landschap, de infrastructurele gevolgen en de financiële haalbaarheid.

De nota Uitgangspunten ruimtelijk ontwerp is opgesteld na overleg met diverse deskundigen van overheden (gemeenten en waterschap) uit de regio en met maatschappelijke instellingen. Ook is overleg gevoerd met de gemeente Moerdijk. Op diverse punten is de provincie al tegemoetgekomen aan enkele kanttekeningen op het plan. Uitgangspunten zijn bijvoorbeeld dat de Pelgrimsdijk de zuidelijke grens van het bedrijventerrein is. Verder is voorzien in een groencompensatie van ca 200 hectare. Bekeken wordt of de goederenspoorlijn langs de kern Moerdijk verplaatst kan worden. Tenslotte is van belang dat geen rekening gehouden wordt met een eventuele projectvestiging van glastuinbouw.

Moerdijkse Hoek
De provincie Noord-Brabant wil in 2007 beginnen met de aanleg van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. Dit bedrijventerrein wordt ontwikkeld in de oksel van de snelwegen A16 en A17, direct aan de belangrijke verbindingsas Rotterdam-Antwerpen. Door de multimodale ontsluiting via de haven van Moerdijk, de weg, het spoor en buisleiding is Moerdijkse Hoek een uitstekende locatie om grootschalige industrie en logistiek op een duurzame wijze in te passen in West-Brabant. Het bedrijventerrein is in eerste instantie bedoeld voor grootschalige bedrijven uit de fijnchemie, voedings- en genotmiddelen, hightech, logistiek, metaal en recycling.