1e persbericht van donderdag 22 juli 2004

Eindhoven 22-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Helmond: Man met vuurwapen aangehouden

Een man van 32 jaar uit Amsterdam is woensdagavond kort voor middernacht aangehouden op de Dommelstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij daar met een pistool zou rondlopen. Bij een controle bleek hij inderdaad een vuurwapen bij zich te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man werd gezocht na een aangifte van mishandeling tegen hem. Hij zou afgelopen dinsdagochtend zijn 25-jarige vriendin uit Helmond in haar woning hebben geschopt en geslagen, en haar met een pistool hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanhoudingen bij drugsactie

Bij een drugsactie in een woning aan de Cornelis Dankertsstraat zijn woensdagavond rond 23.00 uur drie mensen aangehouden. Het gaat om de 49-jarige bewoner van het pand, een 23-jarige man uit Den Haag en een 21-jarige vrouw uit Den Haag. Zij waren in de woning. Bij de politie waren signalen binnengekomen dat er vanuit het pand in drugs werd gehandeld. In de woning vond de politie een kleine hoeveelheid harddrugs en materiaal om drugs te gebruiken. Alles is in beslag genomen. Tegelijkertijd werd een drugsactie gehouden in een woning aan de Keldermansstraat. Daarbij werd de 43-jarige bewoonster aangehouden. In het huis lag een kleine hoeveelheid harddrugs, dat ook in beslag is genomen. De vier verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken man zonder rijbewijs gepakt

Een 42-jarige man uit Eindhoven is woensdagavond rond 22.20 uur aangehouden op het 18 Septemberplein. Agenten zagen hem daar slingerend in een auto rijden. Toen ze hem aanspraken, merkten ze dat de man had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,40. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijdingen

Een man van 26 jaar uit Valkenswaard is woensdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Dommelseweg na een aantal aanrijdingen. De man wilde op de Dommelseweg met zijn auto een andere wagen inhalen, verloor de macht over het stuur en botste tegen twee geparkeerde autos. Vervolgens schoof zijn auto door tegen een derde geparkeerd staande auto. Die raakte op zijn beurt weer een andere auto die daar stond geparkeerd. De 26-jarige man wilde vervolgens zijn auto verplaatsen, waarbij hij tegen weer een andere auto botste. De gewaarschuwde politie merkte dat de man naar alcohol rook, waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,00. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Computerschermen gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Loop zijn twee computerschermen weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 1.15 uur. Een ruit aan de voorkant van het bedrijf is vernield, waarna de schermen werden meegenomen.

Liessel: Snelheidscontrole

Op de Snoertsebaan is woensdag tussen 16.15 en 18.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 328 gecontroleerde voertuigen reden er 39 harder dan de daar toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 131 km/u.

Asten: Controle op snelheid

Op de Lienderweg is woensdagavond tussen 19.25 en 21.25 uur een snelheidcontrole gehouden. Er reden 82 voertuigen harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. Er werden 612 voertuigen gecontroleerd.

Geldrop/Son: Verdachte hennepkwekerij opgepakt

Een man van 21 jaar uit Nuenen is woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op het politiebureau in Geldrop. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij die op dinsdag 8 juni is aangetroffen in een loods aan de Ekkersrijt in Son (zie ook 3e persbericht van dinsdag 8 juni 2004). De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.