Gemeente Nieuwegein

Extra locatie voor tekenen referendumverzoek Parkeerverordening 2004

Het college heeft besloten om -naast het gemeentehuis- de receptie van de Sociale Dienst aan de Zoomstede aan te wijzen als extra locatie waar het inleidend referendumverzoek op de Parkeerverordening 2004 ondersteund kan worden. Daarnaast heeft het college een aantal locaties aangewezen waar geldige formulieren verkrijgbaar zijn. Deze locaties zijn: het gemeentehuis, de receptie van de gemeentelijke Sociale Dienst, de bibliotheken en verzorgingshuis Zuilenstein. Voordat er definitief een referendum op de parkeerverordening 2004 wordt gehouden, moet het inleidend verzoek door 2877 Nieuwegeinse kiesgerechtigden worden ondersteund. De wettelijke termijn van zes weken loopt van 20 juli tot en met 30 augustus.

Waar gaat een eventueel referendum over?
Alleen de Parkeerverordening 2004 is referendabel. In de Parkeerverordening 2004 wordt geregeld hoe de parkeerregulering wordt ingevoerd. Dus bijvoorbeeld over: hoe de bezoekersregeling en het uitgiftebeleid van de vergunningen zijn geregeld.

Waar gaat een eventueel referendum niet over?
Het eventuele referendum kan niet gaan over de vraag 'wel of niet gratis parkeren', over de hoogte van de parkeertarieven of over de aanwijzing van de gebieden waar parkeerregulering plaatsvindt. Hierover is al langer geleden een definitief besluit genomen.

Invoerdatum 22-7-2004