Ingezonden persbericht


Portland Europe introduceert upgrade GFI DownloadSecurity for Microsoft ISA Server 2004

Nieuwe beveiligingssoftware scant downloads vanaf FTP/HTTP op virussen en executables

Zoetermeer, 21 juli 2004 - Softwaredistributeur Portland Europe kondigt vandaag de introductie aan van de update voor GFI DownloadSecurity 6 aan. De opwaardering van het pakket zorgt voor de ondersteuning van de nieuwe Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004. GFI DownloadSecurity for ISA Server 2004 voorziet gebruikers van een rijk aangeklede beveiligingsoplossing die gedownloade files controleert op virussen en 'executables'. Daarnaast biedt de software beheerders meer zicht en grip op bestanden die eindgebruikers mogen downloaden van http- en ftp-sites.

ISA Server 2004 is een geavanceerde applicatielaag-firewall-, VPN (Virtual Private Network)-en webcache-oplossing die gebruikers in staat stelt content zeer diepgaand te onderzoeken. GFI DownloadSecurity breidt die functionaliteit verder uit met: meerdere antivirus-engines, die zorgen voor een hogere detectieratio en een kortere responstijd op nieuwe virussen; de mogelijkheid downloads op basis van bestandstype en gebruikerstype in quarantaine te plaatsen; een Trojaans Paard- en 'executable'-scanner om gevaarlijke bestanden zoals 'executables' tijdig te ontdekken; en netwerkbrede blokkeermogelijkheden voor Java-'applets' en ActiveX-'controls'.

Betere bescherming on-line assets

"Gebruikers en eindgebruikers hebben ons gevraagd om krachtige oplossingen die hun businessapplicaties beschermen tegen onveilige content en virussen," vertelt David Gardner, Business Development Manager van Microsoft, Security Business and Technology Unit. "Door Microsoft ISA Server 2004 en de antivirus- en content-filteringtechnieken van GFI DownloadSecurity als tandem in te zetten, kunnen gebruikers hun on-line assets beter beschermen," voegt George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe, hieraan toe.

Zo werkt GFI DownloadSecurity for ISA Server 2004
Eindgebruikers merken, totdat zij een bestand downloaden, niets van GFI DownloadSecurity. Dán toont de software een dialoogvenster van de downloadvoortgang. Vervolgens gaat het downloaden verder. Als de download voltooid is, scant GFI DownloadSecurity het betreffende bestand op virussen of andere bedreigingen. Wanneer dit bestand vrij is van virussen en andere gevaren én geen door de beheerder ingestelde beveiligingsregel oproept, ontvangt de gebruiker de download meteen. Roept het bestand echter wél een dergelijke regel op, dan wordt het - in afwachting van een akkoord van de beheerder - in quarantaine gezet. Eenmaal akkoord, ontvangt de gebruiker zijn download als e-mail of hyperlink. Wordt het bestand geweigerd, dan ontvangt de gebruiker hier bericht van.

Meer productinformatie is te vinden op: http://www.portland.nl/xq/asp/productid.0x000000000000027C/qx/asp/showproduct.asp

Trialversies kunnen worden verkregen via: laureen.dix@przence.com

Prijs en specificaties
De prijs van GFI DownloadSecurity, inclusief één jaar gratis updates van de antivirus-engine, begint bij ¤ 265,- voor 25 gebruikers. GFI DownloadSecurity is speciaal ontworpen om naadloos samen te werken met Microsoft ISA Server 2004. De software 'linkt in' als een ISAPI-extensie en is voorzien van opties als waarschuwingen, rapportages en meer functies die al in ISA Server 2004 voorkomen. Het is niet nodig het netwerk anders te configureren.