Politie Amsterdam-Amstelland

Internetcontact eindigt in ernstig misdrijf
22-7-2004. De wijkteamrecherche van bureau Surinameplein is op zoek naar een man die op 29 juni een man in zijn woning ernstig heeft toegetakeld. De twee hadden elkaar leren kennen via een internetsite. Het slachtoffer zocht via deze voor biseksuelen contact met jongens. Zo kwam hij in gesprek met een man die zichzelf Brian noemde.

In de maanden die volgde had het slachtoffer een aantal keren thuis seksueel contact met deze Brian. Op 29 juni werd Brian opnieuw uitgenodigd. Na wat gepraat en geknuffel liep het slachtoffer naar de slaapkamer. Daar begon Brian hem opeens van achteren op zijn hoofd te slaan met een hard voorwerp. Toen het slachtoffer zich verweerde, pakte Brian een kussen en drukte dit op het gezicht van de man. Uiteindelijk ging Brian er vandoor, mogelijk omdat het slachtoffer zich bleef verweren.
In het ziekenhuis werd vastgesteld dat het slachtoffer een scheur in zijn schedel had.
negroïde man
tussen 25- 30 jaar

1.70/1.75 meter
slank postuur
rond gezicht
donker gemillimeterd haar
mogelijk bril of lensdragend
opvallend netjes gekleed
spreekt met zachte stem
Inmiddels is vast komen te staan dat de dader meerdere namen gebruikt. Zo noemde hij zich ook Joey of Jerry. Het vermoeden bestaat dat deze dader meerdere slachtoffers heeft gemaakt onder bi -of homoseksuele mannen die hiervan nog geen aangifte hebben gedaan. Bent u zelf slachtoffer geworden, herkent u de dader of weet hij waar hij nu verblijft, bel met: 0900-8844. Anoniem bellen is ook mogelijk, bel M: 0800-7000.