Politie Friesland

Politieberichten 22/7 (07.00 uur t/m 15.00 uur)

Fryslân 22-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15. uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Oudehaske: Controle door bureau Milieuhandhaving
Woensdag tussen 13.00 uur en 16.30 uur werd controle gehouden op de aanvoer van bouw- en sloopafval door afvalinzamelaars op het bedrijfsterrein aan de Dolten. In totaal werden een achttiental transporten gecontroleerd. Over het algemeen werd de regelgeving hiervoor goed nageleefd. Bij een aantal transporten werden kleine hoeveelheden gevaarlijk afval aangetroffen tussen het bedrijfsafval, dan wel ingezameld huishoudelijk afval. Tussen het grof huishoudelijk afval werden een negental drums aangetroffen met een restant olie en enkele tientallen jerrycans met restanten van bestrijdingsmiddelen. Er wordt nog nader uitgezocht waar dit vandaan komt ook werd geïmpregneerd hout aangetroffen tussen het restafval. De controle was in eerste instantie gericht op bouwbedrijven, die juist voor de vakantie hun containers wilden legen. Opvallend was, dat hierop vrijwel niets viel aan te merken.

Leeuwarden: straatroof
Woensdag omstreeks 23.45 uur wilde een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden bellen op het station aan de Stationsstraat. Zij had juist haar gsm uit de jaszak gehaald, toen plotseling een manspersoon de gsm uit haar hand wegtrok en er vandoor ging richting Snekertrekweg. Signalement: donkere man, normaal tot slank postuur, ongeveer 30 jaar oud en ongeveer 1.75 m. De man droeg een blauwe spijkerbroek en een rode fleecetrui met rode pet.

Langweer: diefstal auto
Woensdag tussen 00.00 uur en 06.15 uur werd een geparkeerd staande auto bij een woning aan de Lyts Dykje gestolen. Betreft een Audi 80 kleur: groen en voorzien van het kenteken YK-36-GY. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoonster van Joure.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Woensdag tussen 01.15 uur en 08.00 uur werd vanuit een zaak aan de Stationsweg een beurs gerold. In de beurs zaten waardepapieren en een klein bedrag aan geld. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Leeuwarden.