Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


22 juli 2004


Epe - (poging) inbraken auto's.

In de nacht van dinsdag op woensdag (20/21-07) werd er op diverse plaatsen (Willem Dreeslaan (4), Allendelaan, Thorbeckestraat (2), Schaepmanstraati ingebroken in zeven auto's. Bij de achtste auto bleef het bij een poging. De toegang werd verschaft door het forceren van het portier cq het vernielen van een ruit.
Het is nog niet bekend wat er ontvreemd is, maar de politie adviseert altijd om geen spullen van waarde in de auto achter te laten. Getuigen die iets gezien hebben kunnen met de politie bellen.


Emst - de politie is je beste vriend.

Een ouder echtpaar uit Geleen, heeft op woensdag (21-07) ervaren dat de politie je beste vriend is. Het echtpaar, met vakantie op de Veluwe, kreeg rond 17.00 uur pech met een tandemsnorfiets aan de Gortelseweg . De politie zag de man zeulen met z'n tweewieler en de vrouw, slecht ter been, zag men in de verte moeizaam op het fietspad lopen.
De politie belde een taxi en bracht mevrouw naar het ijskarretje aan de Vierhouterweg alwaar het echtpaar even later werd opgehaald door de taxi en keurig afgeleverd
op hun vakantieadres. De snorfiets zou later worden opgehaald.


Elburg - automobilist rijdt onder invloed.

Op woensdag (21-07) werd rond 22.40 uur op de Ellestraat een 21-jarige automobilist uit Elburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies een promillage van 0,7 en
kreeg een boete uitgereikt alsmede een rijverbod van 2 uur opgelegd.


Putten - inbraak woning.

In de nacht van woensdag op donderdag (21/22-07) werd er ingebroken in een woning aan de Koesteeg. Toen de bewoner naar het toilet ging, zag hij dat in de woonkamer en keuken goederen op de grond lagen. In de woonkamer stond een raam open.
De toegang werd verschaft door het boren van gaatjes in het raamkozijn.
Ontvreemd werd een geldbedrag.


Harderwijk - verkeersongeval.

Op woensdag (21-07) vond er rond 16.20 uur, een aanrijding plaats tussen een scooter en een auto op de Beukenlaan. De bestuurder van de scooter, een 26-jarige man uit Harderwijk, verleende geen voorrang aan een 23-jarige automobiliste uit Biddinghuizen,die van rechts kwam.
De scooter belandde tegen het portier aan de bestuurszijde. Door de klap sprong de autoruit en kreeg de automobiliste vermoedelijk glas in haar oog. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Aldaar bleek het gelukkig mee te vallen met het letsel.


Harderwijk - diefstal auto.

Op woensdag (21-07) werd er rond 20.15 uur aan de Parkweg een auto ontvreemd.
De autosleutels werden op onbekende wijze ontvreemd uit een afgesloten kluisje in een kleedruimte. Ontvreemd werd een donkerblauwe BMW 530 D , kenteken 36-DL-LF.


Nunspeet - vrouw gewond na trap van paard.

Op woensdag (21-07), rond 15.10 uur, raakte een 51-jarige vrouw uit Dordrecht gewond door een trap van een paard aan de Wiltsangh. De vrouw had het paard vast bij de teugel toen het edele dier van iets schrok. Door de reactie van het paard viel de vrouw en kwam onder het paard terecht. Het paard stond op haar been en gaf haar vervolgens nog een trap in het gezicht met het achterbeen. Het slachtoffer werd behoorlijk gewond per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


Wezep - brand in schuur.

Op woensdag (22-07), rond 02.20 uur, brak er brand uit in een schuur aan de Stationsweg. Reeds van verre waren er knallen te horen, veroorzaakt door asbestgolfplaten die "ontploften" door de hitte.
De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand, maar de schuur alsmede de opgeslagen goederen, zoals oa een nieuwe aanhangwagen en bouwmateriaal, gingen verloren.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 6052



---- --