Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK:Werkenbijdeoverheid.nl toegankelijk voor gehandicapten

Werkenbijdeoverheid.nl toegankelijk verklaard voor(visueel) gehandicapten

Werkenbijdeoverheid.nl, dé carrièresite van de overheid is deze maand toegankelijk verklaard voor (visueel) gehandicapten volgens de nieuwe richtlijnen van Drempels Weg. Hiermee biedt de gezamenlijke carrièresite van de overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voorbeeldfunctie op het Internet. Mensen met een (visuele) handicap kunnen nu volledig gebruik maken van alle onderdelen, die de carrièresite te bieden heeft. Werkenbijdeoverheid.nl dingt hierdoor mee om als één van de eerste vier websites in Nederland het Waarmerk Drempelsvrij.nl te dragen.

Juist voor mensen met een handicap is Internet een belangrijk medium. Het vergroot hun wereld en zelfstandigheid. Door Werkenbijdeoverheid.nl aan de toetsing van Drempels Weg te onderwerpen en toegankelijk te laten verklaren, onderkent het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het belang hiervan.

Over Drempels Weg
Drempels Weg, een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid, streeft naar een toegankelijke Internet voor iedereen. Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid maakt webbouwers, bedrijven en organisaties bewust van de drempels die zij, meestal onbewust, opwerpen. Aan de hand van de internationaal geaccepteerde richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C) worden organisaties op een positieve wijze gestimuleerd de toegankelijkheid van hun website te verbeteren. In oktober wordt tijdens de week van de toegankelijkheid wordt het Waarmerk Drempelsvrij.nl gelanceerd.

Over Werkenbijdeoverheid.nl
Werkenbijdeoverheid.nl is het meest complete en actuele aanbod van vacatures bij de overheid. Naast een vacaturebank met vacatures van het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, politie, rechterlijke macht, onderwijs, academische ziekenhuizen en universiteiten, kan de bezoeker van de carrièresite gebruik maken van en persoonlijk carrièredossier om online te solliciteren en de CV in de CV-bank achter te laten. De carrièresite biedt daarnaast werkgeversinformatie over de aangesloten overheidsorganisaties en
arbeidsmarktinformatie.

Noot voor de redactie,