Socialistische Partij

Voorkom overstap LPG'ers naar diesel

22-07-2004 * Staatssecretaris Van Geel moet voorkomen dat mensen die nu op LPG rijden, overstappen op het zeer milieuvervuilende diesel. Een recent onderzoek adviseert de regering om LPG te verbieden. De SP ziet meer in het veiliger maken van opslag en transport van het minder milieubelastende LPG.

Krista van Velzen Een verbod op LPG zou een bizarre wending zijn de huidige discussie rond het terugbrengen van verkeersemissies waar staatssecretaris Van Geel zich hard voor maakt. "Extra opbrengsten van diesel in de staatskas mogen het niet weer winnen van een schoner milieu" aldus SP-Kamerlid Krista van Velzen.

De veiligheid van LPG staat al jaren ter discussie, terwijl dit wel de meest milieuvriendelijke autobrandstof is. De uitdaging ligt in het zoeken naar veiligere alternatieven voor transport en opslag van LPG. Van Velzen: "Het is niet te rijmen dat Van Geel op de milieutop vol trots water drinkt uit de uitlaat van een waterstofauto, terwijl ondertussen onderzocht wordt of de meest schone brandstof die momenteel voorhanden is moet wijken".