Ingezonden persbericht


Ambassadeurs World Vision bezoeken Tanzania

Een onvergetelijke reis met een lach en een traan

Van 12 tot 17 juli bezochten Ralph van Manen, Kees Kraaijenoord, Gert Visscher en Maarten Wassink verschillende projecten van World Vision in Tanzania. Deze muzikale mannen hebben met hun gitaren, gezang en 1150 oranje voetbalfluitjes een onvergetelijke en oorverdovende indruk achter gelaten.

De artiesten hebben gezongen, gerend en gevoetbald met honderden kinderen tegelijk. Het was een feest! Maar ook een reis vol tegenstellingen. De vrolijkheid van de kinderen stak schril af tegen de afgestompte houding van de prostituees die zij ontmoetten in het Mererani-project. Ralph van Manen: "Het raakt me enorm als ik zie dat deze meisjes niet anders kunnen. Alleen door te werken in de prostitutie zien zij kans als alleenstaande moeder te overleven." Veel van deze vrouwen en hun kinderen zijn HIV-positief.

Sponsorkinderen
Zowel Kees, Gert als Maarten sponsoren een kind in het King'ori-project van World Vision in Tanzania. Voor alle drie was tijdens deze reis een ontmoeting met hun sponsorkind geregeld. Het maakte op hen een diepe indruk om te zien in welke omstandigheden deze kinderen opgroeien. Gert Visscher: "Die kleine huisjes en vieze keukentjes. Het zijn in mijn ogen onmogelijke leefomstandigheden, maar desondanks waren deze mensen gelukkig."

Hoop
Het doel van de reis was, naast een kennismaking met het werk van World Vision, om een feest te bouwen met de Tanzaniaanse kids. En dat is gelukt! "Met muziek maken vallen barrières weg. Muziek is een universele taal. Het was geweldig om via deze taal met de kinderen te communiceren," aldus Kees Kraaijenoord. Maarten Wassink: "Iedereen zou twee weken naar zo'n project moeten. Het zien van de armoede en uitzichtloosheid doet iets met je. Tegelijkertijd hebben wij door het werk van World Vision gezien dat er hoop is voor Tanzania!"

EINDE PERSBERICHT