Politie Zaanstreek-waterland


13:30 21-JUL-04
LOC: OOSTZAAN

Man opgelicht via advertentie

Bij de politie werd aangifte gedaan door een 49-jarige Oostzaner van oplichting via een advertentie. De man had in een advertentieblad een laptop computer te koop zien staan en legde contact met de adverteerder. Deze zou in Zeeland wonen en de volgende dag op vakantie gaan. Daarop stelde de adverteerder de Oostzaner voor, de laptop onder rembours naar hem toe te sturen. Enkele dagen later kwam het pakket aan en betaalde de koper enige honderden euro's voor de computer en de verzendkosten. Eenmaal thuis bleken er telefoonboeken en andere rommel in het pakje te zitten.
Het komt regelmatig voor dat mensen op deze manier worden opgelicht.
De politie heeft een onderzoek naar de adverteerder ingesteld.

14:16 21-JUL-04
LOC: PURMEREND, WAGENWEG

Agressieve winkeldief

Een 33-jarige Purmerender werd in een supermarkt op winkeldiefstal betrapt en door het personeel aangehouden. Aanvankelijk werkte hij mee, maar toen men in zijn rugzak wilde kijken werd de man agressief. Ook tegenover de gewaarschuwde politie verzette de man zich, maar hij kon uiteindelijk onder controle worden gebracht. Aan het bureau bleek de man nog goederen in zijn rugzak te hebben, die vermoedelijk van diefstal uit andere winkels afkomstig zijn. Dit wordt onderzocht. De verdachte werd in verzekering gesteld.

19:50 21-JUL-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Auto tegen boom, bestuurder ongedeerd

Vermoedelijk door aquaplaning raakte een 31-jarige automobilist uit Enkhuizen de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij kwam uit de richting van Purmerend, toen zijn auto begon te slingeren en even later tollen. Daarna sloeg de auto over de kop en belandde tegen een boom. De Enkhuizer kon wonderwel ongedeerd uit zijn auto stappen. Zijn voertuig werd totaal vernield.

10:54 22-JUL-04
LOC: VOLENDAM, MGR CORNELIS VEERMANLAAN

Brand in vrachtauto

In de cabine van een kleine vrachtauto was brand ontstaan. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, brandde de cabine geheel uit. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in het dashboard. Het betrof een vrachtauto van een koeriersbedrijf, zodat de lading eerst moest worden overgeheveld in een andere vrachtauto, voordat het voertuig kon worden weggesleept.

11:33 22-JUL-04
LOC: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG

Vrouw ernstig gewond na val van paard

Een 51-jarige vrouw uit Zaandam werd met vermoedelijk zwaar hersenletsel naar het AMC gebracht na een val van een paard. Het slachtoffer reed samen met haar dochter op het ruiterpad naast het fietspad. De dochter reed voorop. Het paard van de moeder is kennelijk ergens van geschrokken, want dit begon te steigeren. Daarop viel de vrouw achterover met haar hoofd op het asfalt van het fietspad. Twee juist passerende Amerikaanse verpleegsters verleenden de vrouw eerste hulp tot de ambulances en de traumaheli ter plaatse waren.

11:40 22-JUL-04
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Man en vrouw aangehouden na bedreiging

Een 34-jarige man uit Zaandijk en een 51-jarige vrouw uit Zaandam, werden door de politie aangehouden na bedreiging van een buschauffeur. De man wilde twee kaartjes kopen en betalen met een biljet van E 50. Daar had de chauffeur niet van terug. Daarop werden de man en de vrouw kwaad en bedreigden de chauffeur met zware mishandeling. Het tweetal werd ingesloten.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-220704

13:30-15:00 21-JUL-04
WORMER, MERCURIUSWEG

Gordelcontrole

Op de Mercuriusweg in Wormer werd woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Zeventien bestuurders en één passagier kregen een boete van E45,00.

01:22 21-JUL-04
PURMEREND, VERZETSLAAN

Alcoholcontrole

Op de Verzetslaan in Purmerend werd een 39-jarige Purmerender aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had ruim tweeëneenhalf keer de limiet overschreden en moest zijn rijbewijs inleveren.

21:20-22:20 21-JUL-04
KROMMENIE, WEVERSTRAAT

Alcoholcontrole

Op de Weverstraat in Krommenie werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 55 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Wel kregen een bestuurder zonder gordel, een automobilist die onnodig mistlicht voerde en twee hardrijders een boete. De hoogste snelheid bedroeg 72 km per uur.

02:06 22-JUL-04
PURMEREND, AALSCHOLVERSTRAAT

Alcomobilist op herhaling

Op de Aalscholverstraat in Purmerend werd een 35-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zijn alcoholpromillage was 0.9. De man bleek hardleers. Hij was al vier keer eerder betrapt op het rijden met een slok op en had twee keer zijn rijbewijs moeten inleveren, de laatste keer was vorig jaar. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

03:00 22-JUL-04
ZAANDAM, BURCHT

Teveel gedronken

Donderdagochtend vroeg werden in Zaandam drie drankrijders aangehouden. De bestuurders werden aangehouden op de Burcht, de Provincialeweg en de Zuiddijk. Het meest gedronken had een 37-jarige man uit Zaandam. Hij had tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Een 42-jarige Purmerender en een 31-jarige Haarlemmer hadden respectievelijk anderhalf en twee keer de limiet overschreden. Alledrie kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De boetes zullen tussen de E300 en E480 bedragen.


09.00-12:00 21-JUL-04
ZUIDOOSTBEEMSTER, MIDDENWEG

Te hard

Op de Middenweg in de Zuidoostbeemster werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van de voertuigen werd gemeten met behulp van een lasergun. In totaal 25 hardrijders werden aan de kant gezet en ontvingen direct een boete. De hoogste snelheid bedroeg 85 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur.

13.45-15.55 21-JUL-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
44 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N515 in Wijde Wormer werd woensdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 124 km per uur. Het merendeel van de bestuurders hield zich overigens keurig aan de snelheid. Op de N515 geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur.

19:35-21:00 21-JUL-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Verkeerscontrole

Op de Dorpsstraat in Assendelft werd woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd op het rijden onder invloed, snelheid en het dragen van de gordel. Zes inzittenden droegen geen gordel en evenveel bestuurders reden te hard. Een motorrijder reed met een snelheid van 95 km per uur de controle tegemoet. Van de 45 blaastesten gaf geen enkele de aanwezigheid van (teveel) alcohol aan.


---- --